Haluk Akakçe Kim, Nerede ve Neden Öldü?

haluk1

Haluk Akakçe Kim, Nerede ve Neden Öldü?

Haluk Akakçe Kim, Nerede ve Neden Öldü?

Bir süredir kanser tedavisi gören çağdaş sanat dünyasının önemli isimlerinden Haluk Akakçe 53 yaşında hayatını kaybetti. Gelin hep birlikte haberin detaylarını inceleyelim.

Haluk Akakçe Kim?

Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü mezunu olan Akakçe, The School of the Art Institute of Chicago’da lisansüstü eğitimini tamamladıktan sonra Londra’daki Royal College of Art’ta da bir yıl eğitim aldı.
Çalışmalarıyla birçok ödül kazanan Akakçe’nin eserleri, aralarında New York’taki MoMA PS1, Londra’daki Tate Modern, Graz’daki Thyssen-Bornemisza Art Contemporary ve İstanbul’daki Pera Müzesi’nin de olduğu pek çok müzede sergilendi.

Haluk Akakçe Kim, Nerede ve Neden Öldü?

Sanatı, kişinin kendini başka şekilde ifade edemediği zamanki ifade ediş biçimi olarak tanımlayan Akakçe, çalışmalarında insan ve doğa arasındaki uyumu, insanlığın doğa üzerindeki yıkıcı etkisini ve bu etkinin doğayı nasıl şekillendirdiğini sorguladı.

Akakçe’nin en çok konuşulan eserlerinden biri, 2000 yılında ürettiği ‘Perfect Lovers’ oldu. Akakçe seride, insan ve doğa arasındaki uyumu, iki insan figürü üzerinden ele aldı.

Sanatçının önemli eserleri arasında Teddy (Ayıcık), Ahtapot, Mr H gibi kendi hayal dünyasındaki karakter ve hayvanları resmettiği eserlerle, The City of Dreams (2005), The End of the World (2010) ve The Nature of Time (2015) çalışmaları yer alıyor.

haluk2

Nerede ve Neden Öldü?

53 yaşındaki sanatçı kısa süre önce Instagram hesabından 9 gün komada kaldığını ve mucizevi şekilde geri döndüğünü şu sözlerle ifade etmişti: “RUHLAR EVINDEN DÖNÜŞ. Nasil tanımlanır bilemediğim. Kocaman karanlık komadadan 9 günlük AH nin. Yetenekli ekibinin mucizevi çabalarıyla geri döndüm. Hepinizi seviyorum.”

Uzun süredir akciğer kanseri tedavisi gören sanatçı, İstanbul-Nişantaşı’ndaki evinde yaşamını yitirdi. Sanatçının cenazesi, gerekli işlemlerin yapılması için Taksim İlkyardım Hastanesi’ne nakledildi.

Yorum gönder