İngiltere Başbakanı Açıkladı Üniversitelerde Bazı Bölümlere Kısıtlama Getirilecek

universitelerde bazi bolumlere kisitlama

İngiltere Başbakanı Açıkladı Üniversitelerde Bazı Bölümlere Kısıtlama Getirilecek

İlerleyen dönemlerde üniversitelere bağlı bazı bölümlere kısıtlama geleceğini söyleyen Sunak bu açıklamanın asıl amacının ise “Başarılı olmak için üniversiteye gitmek zorunda değilsiniz.” sözleri ile açıkladı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulma imkanının düşük olduğu “düşük ölçüde” dereceler almış olup üniversitelere girmiş olan öğrencilerin sayılarına kısıtlama getireceğini dile getirdi. Bu durumda, mezun olduktan sonra iş bulma ve kurma ihtimalinin yüksek olmadığı bölümlere kısıtlama getirilecek. İngiltere Başbakanı Sunak, düşük kaliteli olan üniversitelerin “soygun” yaparak öğrencilerden faydalandıklarını iddia etti. Plana göre, Öğrenci Ofisi’nden, gelecekte kazanç potansiyeli görülmeyen bölümler de dahil halihazırda iyi sonuçlar vermeyen bölümlere alınan öğrenci sayısına kısıtlama getirileceğini söylüyor.

ingiltere baskani rishi

 

Bazı insanların hayal kırıklığına uğramış olduğunu söyleyen Sunak, “Düşük kaliteli eğitim veriyor olan kurumlar bu öğrencilerden faydalanıyor, onların iş bulmasına da imkan sağlamıyor, maddi olarak da kötü durumda bırakıyor” dedi. Eğitim Bakanı Robert Halfon, bu uygulamanın sanat ve insani bilimler bölümlerine yönelik olmadığının altını çizdi.

Yorum gönder