İOKBS Bursluluk Sınavı Sonuçları 2023 Açıklandı Mı?

burs

İOKBS Bursluluk Sınavı Sonuçları 2023 Açıklandı Mı?

İOKBS Bursluluk Sınavı Sonuçları 2023 Açıklandı Mı?

İOKBS bursluluk sınavı sonuçları 22 Eylül 2023 tarihinden itibaren Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinden öğrenilebilecek.

Sonuç Nasıl Öğrenilir?

Bursluluk sınav sonuçları  T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgisiyle sorgulanabilecek.

Ayriyeten okul müdürlükleri öğrenci velisinin isteği dahilinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verilecek.

burs1

İOKBS Bursluluk Sınavı Nedir?

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Türkiye’de her yıl düzenlenen bir bursluluk sınavıdır. Sınavı kazanan adaylar eğer şartlara uyuyorsa burs ya da yatılı eğitim alabilir.

Her yıl 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerinin girdiği sınavda, açıklanan kontenjan kadar öğrencilere burs imkanı sağlanır. Bu yıl 60 bin öğrenciye burs imkanı sağlanması belirlenmişti.

Bursu alabilmenin temel şartı yıllık kişi başına düşen gelirin belirtilen miktarın altında olmasıdır. Yani durumu iyi olan kişilere burs verilmemektedir. Ancak öğretmen ve gazi çocukları için bu durum geçerli değildir.

Devlet parasız yatılılık bursu sınıflara göre yapılışı farklılık gösterir. Ama bu bursu kazanabilmenin tek yolu belirlenen sınavdan yüksek bir puan almaktır.

Yorum gönder