İzdemir Enerji Halka Arzı Ne Zaman ?

izdemir enerji halka arz ne zaman

İzdemir Enerji Halka Arzı Ne Zaman ?

İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş. tarafından daha önceki aylarda KAP’a yapılan açıklamada, İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş.’nin halka arz olacağı bildirilmişti. Bugün açıklanan SPK bülteninde ise, daha önce halka arz başvurusu yapan İzdemir Enerji şirketinin halka arzına onay verildiği duyuruldu.

İzdemir Enerji Halka Arz Detayları

İzdemir Enerji halka arzında dağıtılacak payların yüzde ”24,02”si halka açık olacağı ve İzdemir Enerji halka arzının ” Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.” tarafından gerçekleşeceği açıklandı.

Halka Arz Şekli

– Sermaye Artırımı : 75.000.000 Lot
– Ortak Satışı : 40.100.000 Lot (İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş.)
– Ek Ortak Satışı : 23.020.000 Lot (İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş.)

Fonun Kullanım Yeri

– %65-70 GES (güneş enerjisi elektrik santrali) kurulması.
– %30-35 İşletme sermayesi.

  • İzdemir Enerji halka arzı ”’Eşit dağıtım” yöntemiyle gerçekleşecek.
  • İzdemir Enerji  halka arzında T1-T2 bakiye kullanılabilecek.
  • İzdemir Enerji  halka arzında fiyat ”19,00” lira olacak.
  • İzdemir Enerji halka arz büyüklüğü ”2.6 Milyar” Lira olacak.
  • BİST kodu ”IZENIR” olacak.
  • İzdemir Enerji halka arzında payların yüzde 24,02’isi halka açık olacaktır.
  • İzdemir Enerji halka arzında toplamda 115,100,000 lot dağıtılacak.

İzdemir Enerji Halka Arzı Ne Zaman ?

İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş. Türkiye’nin artan elektrik ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla 2007 yılında kurulmuştur. Günümüzde oldukça yoğun talep alan enerji şirketlerine bir yenisi daha katılacak. İzdemir Enerji halka arzının ne zaman yapılacağı ve ne zaman şu anlık henüz belli değildir.
İzdemir Enerji halka arzında talep toplama için net bir tarih olmasa da tahminen önümüzdeki hafta içinde şirketin talep toplama günleri olacaktır.

İzdemir Enerji Faaliyeti Nedir ?

Elektrik üretimine olan talep, ülkemizin gelişip kalkınmasını sağlayan her yeni sanayi tesisi ve her bir yeni kullanıcı ile hızla artmaktadır. İhtiyaç duyduğumuz enerjinin kesintisiz olarak sağlanmasını güvence altına alabilmek için yeni ve modern enerji santralleri kurulması gerekmektedir.

Ülkemiz elektrik açığının azalmasında önemli bir rol oynayacağı ve ülkemiz ekonomisine katkısı olacağı inancıyla İZDEMİR Enerji Elektrik Üretim A.Ş. İzmir Aliağa’da 350 MW gücünde Süperkritik Termik Santral kurmayı planlamış ve gerekli izin süreçlerinin tamamlanmasını takiben proje Çin Halk Cumhuriyeti’nden China Machinery Engineering Corporation (CMEC) şirketine ihale edilmiştir.

 

Yorum gönder