İzlanda’da 500 ‘den Fazla Deprem Hissedildi! Halk Tahliye Edildi!

izlanda1

İzlanda’da 500 ‘den Fazla Deprem Hissedildi! Halk Tahliye Edildi!

İzlanda’da son zamanlarda hissedilen yüzlerce depremden ve oluşan büyük çatlaklardan sonra binlerce kişi tahliye edildi. Yetkililer, volkanik patlama için alarm verdi.

İzlanda’da yanardağ endişesi son günlerde kırmızı alarma sebebiyet verdi. Grindavik merkezinde devasa çatlaklar oluştuktan, binlerce kişi tahliye edildikten ve yüzlerce deprem hissedildikten sonra volkanik patlama endişesi oluştu.

İzlanda'da 500 'den Fazla Deprem Hissedildi! Halk Tahliye Edildi!

Tahliye edilen bölge sakinleri, evlerinden kaçarken sarsıntılar hissettiklerini ve yerin altından sesler geldiğini söyledi. Dünya basınına yansıyan haberlere göre; kasabanın etrafında devasa çukurlar açıldı ve sahil güvenlik tarafından çekilen havadan görüntülerde de yarıklardan dumanların yükseldiği görüldü.

Yetkililer, yakınlardaki bir jeotermal enerji santralinin çevresine acilen bariyerler inşa edilmesi için hazırlanıyor ve bu bariyerlerin bir volkanik patlamada lav akıntılarından koruyacağını ümit ediyorlar.

Meteoroloji ofisinden Matthew James Roberts, “Şu anda muazzam bir belirsizliğe sahibiz. Bir patlama olacak mı, olursa ne tür bir hasar meydana gelecek?’ bilmiyoruz” dedi.

izlanda

Magma kasabanın altında birikiyor ve uzmanlar dün, altında yaklaşık 14 km uzunluğunda bir koridorun geliştiğini ve bu oluşum boyunca herhangi bir yerde bir patlamanın mümkün olduğunu söylüyor.

Yerel basında ise gece boyunca sismik aktivitenin saatte yaklaşık yüz sarsıntı ile bir önceki güne benzer olduğunu bildirdi. Sarsıntıların çoğunun küçük olduğu belirtilirken en büyüğünün 3,1 ve 2,8 boyutunda olduğunu belirtti.

deprm

Yorum gönder