Kim Milyoner Olmak İster’de Atatürk Sorusunu Bilemeyen Yarışmacı Şoke Etti!

kim milyoner olmak ister ataturk sorusu

Kim Milyoner Olmak İster’de Atatürk Sorusunu Bilemeyen Yarışmacı Şoke Etti!

Kim Milyoner Olmak İster’de 18 yaşındaki Aslı Çisem Sabuncuoğlu, Atatürk’ün ilk cumhurbaşkanlığı yılını soran soruya doğru cevap veremedi! Bu durum, Kenan İmirzalioğlu ve stüdyodakileri hayrete düşürdü! Üniversite sınavına giren genç kız, soruyu bilemediği için çok pişman olduğunu ifade etti.

Kim Milyoner Olmak İster’de şok eden bir an yaşandı! İzmirli Aslı Çisem Sabuncuoğlu, 4. soruda yarışmaya veda etti. Soru, her Türk gencinin bildiği bir konuydu. Yarışmacı, soruyu bilemediği için çok pişman olduğunu ifade etti. Bu durum, stüdyodaki herkesi hayrete düşürdü.

Kim Milyoner Olmak İster’de 4. soruda büyük bir sürpriz yaşandı! İzmirli genç yarışmacı, Atatürk’ün ilk cumhurbaşkanlığı yılını soran soruya doğru cevap veremedi. 1930 seçeneğini işaretleyen yarışmacı, yarışmadan elendi. 18 yaşındaki bir Türk gencinin Cumhuriyet tarihiyle ilgili bu soruyu bilememesi, stüdyodakileri hayal kırıklığına uğrattı. Atatürk, Cumhuriyetin ilan edildiği 1923 yılında ilk cumhurbaşkanı olarak göreve gelmişti.

Çisem, 4. soruda elenince çok pişman oldu. “Kendime yakıştırdığım bir cevap veremedim. Özellikle Atatürk’ün sorusunu bilememeyi kendime hiç yakıştıramadım.” dedi. Yarışmacının bu sözleri ve üzgün hali, kameralara böyle yansıdı:

ataturk sorusu kim milyoner olmak ister

 

Mustafa Kemal Atatürk Ne Zaman Cumhurbaşkanı Oldu?

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1923 tarihinde TBMM tarafından oy birliğiyle cumhurbaşkanı seçildi. Atatürk, bu tarihten önce de 24 Nisan 1920 ve 13 Ağustos 1923 tarihlerinde TBMM Başkanlığına seçilmişti. Bu başkanlık görevi, Devlet-Hükümet Başkanlığı düzeyindeydi.

Atatürk, cumhurbaşkanı seçildikten sonra Türkiye’yi çağdaş, ilerici ve laik bir ulus devlet yapmak için siyasal, ekonomik ve kültürel alanlarda pek çok yenilikler gerçekleştirdi. Atatürk’ün inkılapları olarak bilinen bu yenilikler, Türkiye’nin modernleşmesinde büyük rol oynadı.

Atatürk, cumhurbaşkanlığı görevini 1938 yılında vefat edene kadar sürdürdü. Bu süre zarfında dört kez daha cumhurbaşkanı seçildi. Atatürk, Türkiye’de en uzun süre cumhurbaşkanlığı yapmış kişi olarak tarihe geçti. Atatürk’ün ölümünden sonra TBMM tarafından kendisine “Ata” anlamına gelen “Atatürk” soyadı verildi.

Yorum gönder