Kuruluş Osman’ın Yeni Sezonu Ne Zaman Yayınlanacak?

osman

Kuruluş Osman’ın Yeni Sezonu Ne Zaman Yayınlanacak?

Kuruluş Osman’ın Yeni Sezonu Ne Zaman Yayınlanacak?

ATV’nin bu yıl 5. sezonuyla izleyicilerin karşısına çıkacak olan dizisi Kuruluş Osman’ın yeni sezonu merakla bekleniyor. Deneyimli oyuncu Burak Özçivit’in başrolünde yer aldığı ve her Çarşamba günü izleyicilerin karşısına çıkan dizinin yeni bölümünün yayınlanma tarihi araştırılmaya başlandı. Gelin hep birlikte haberin detaylarını inceleyelim.

Kuruluş Osman'ın Yeni Sezonu Ne Zaman Yayınlanacak?

Ne Zaman Yayınlanacak?

130. bölümüyle sezon finali yapan Kuruluş Osman’ın yeni sezon tarihi henüz ATV tarafından duyurulmadı. Kuruluş Osman 5. sezonu Çarşamba günleri ekranlara gelecek.

Sezon Finali Bölümünde Neler Oldu?

Osman Bey, Tekfur Valens olarak nam salmış Komutan Muzolan’ın her hareketinden haberdar olmaktadır. Komutan Muzolan, Osman Bey’in kendisine çok yakında olduğunun farkındadır, askerlere savunma düzeni alma emri verir. Komutan Muzolan’ın artık tek isteği zafer kazanmaktır.

osman2

Osman Bey ve ordusu iki yandan Muzolan ve ordusuna saldırırlar. Osman Bey ve ordusunu bu saldırıda neler beklemektedir? Osman Bey, Koyunhisar mevkiinde Bizans’ı ve Komutan Muzolan’ın ordusunu ağır bir yenilgiye uğratmıştır. Osman Bey’in bu savaşta galip gelmesinin en büyük etkeni nedir? Osman Bey’in Koyunhisar galibiyeti Bizans’ta ve Anadolu’da büyük yankı uyandırmıştır, onun için her şey asıl şimdi başlamaktadır. Osman Bey yurt tuttuğu yerlerde artık kendi adına hutbe okutacaktır.

Osman Bey için ateşten gömleği giyme vaktidir, gayrı hür ve müstakil bir beylik olacaktır. Osman Bey atını doludizgin cümle diyara müstakil bir beyliğin beyi olarak sürecektir. Şarkta, Garpta ve cümle Türkmen beyliklerinde bu havadis duyulacaktır.

osman3

Yorum gönder