LGS Ek Tercihler Ne Zaman? LGS İkinci Tercihler Başladı Mı?

lgs ek tercihler ikinci tercihler

LGS Ek Tercihler Ne Zaman? LGS İkinci Tercihler Başladı Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirme sonuçlarını nihayet ilan etti. Öğrenciler, sonuçları “sonuc.meb.gov.tr” internet sitesinden öğrenebilecekler. Uzun bir bekleyişin ardından sonuçlar açıklandı ve öğrencilerin heyecanı sona erdi. Ancak şimdi merak edilen konu LGS ikinci tercihleri ve ek tercih süreci. Öğrencilerin arama motorlarında “LGS ikinci tercihler ne zaman?”, “LGS ek tercih ne zaman yapılacak?”, “LGS 2. tercihler ne zaman?” gibi soruları arattıkları görülüyor. LGS ikinci tercihleri ve ek tercih tarihleri genellikle yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından kısa bir süre sonra duyurulmaktadır. Bu tarihler genellikle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi olarak açıklanır. Öğrenciler, MEB’in resmi internet sitesi ve yerel haber kaynakları üzerinden güncel bilgilere ulaşabilirler. Öğrencilerin tercih işlemlerini zamanında ve dikkatli bir şekilde yapmaları önemlidir.

LGS tercih sonuçları açıklandı. MEB’in internet sitesinden öğrenciler sonuçlarına bakabilecek. Sınavla öğrenci alan okullar ve yerel yerleştirme tercihi yapan 1 milyon 14 bin 675 öğrenciden yüzde 95’i istedikleri okula yerleşti. Şimdi öğrenciler LGS ikinci tercihlerin ne zaman yapılacağını merak ediyor. LGS ek tercih ve LGS 2. tercihlerin tarihleri nelerdir?

lgs ek tercihler basladi mi

LGS İkinci Tercihler Ne Zaman Başlıyor?

LGS yerleştirme takvimi ve ek tercih süreci belli oldu. Öğrenciler yerleştirme sonuçlarını ve boş kontenjanları MEB’in internet sitesinden öğrenebilecekler. Ek tercih yapmak isteyen öğrenciler, belirlenen tarihler arasında MEB’in internet sitesine girerek en fazla 5 okul seçebilecekler.

Yerleştirmeye Esas Nakillerin İlk Aşaması, 24 – 28 Temmuz 2023

Yerleştirmeye Esas Nakillerin İlk Aşamasının Sonuçları, 31 Temmuz 2023

Yerleştirmeye Esas Nakillerin İkinci Aşaması, 31 – 04 Ağustos 2023

Yerleştirmeye Esas Nakillerin İkinci Aşamasının Sonuçları, 7 Ağustos 2023

Hangi Liselere Ne Kadar Kontenjan Ayrıldı?

Okul TürüKontenjan
Anadolu Lisesi71 bin 22
Fen Lisesi40 bin 470
Sosyal Bilimler Lisesi10 bin 740
Anadolu İmam Hatip Lisesi42 bin 356
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi41 bin 826

Yerleştirmeler Nasıl Olacak?

Öğrenciler tercih döneminde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih etmiş olsalar da, herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler için çözüm yolu bulunuyor. Bu öğrenciler, bulundukları il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara, kontenjan durumuna bakılmaksızın okul ve şube dengesi gözetilerek yerleştirilecek.

Öte yandan, merkezi sınavla öğrenci alan okullara yerleştirme tercihi yapmış öğrenciler için de ek kontenjanlar belirlendi. Her 30 kontenjana 2 ek kontenjan verilecek. Ek kontenjanlar, merkezi yerleştirme esasları çerçevesinde, öğrencilerin puan üstünlüğü ve tercih önceliğine göre kullanılacak. Ancak yerleştirmeye esas nakillerde ve sonraki tüm nakil işlemlerinde ek kontenjanlar kullanılmayacak.

Yorum gönder