Mühendislik Öğrencilerinin Mutlaka İzlemesi Gereken Filmler 2023

Ekran goruntusu 2023 08 11 172613

Mühendislik Öğrencilerinin Mutlaka İzlemesi Gereken Filmler 2023

Mühendislik Öğrencilerinin Mutlaka İzlemesi Gereken Filmler 2023. Mühendislik, insanlığın karşılaştığı sorunlara çözüm bulmak için bilim ve teknolojiyi kullanan bir meslektir. Mühendisler, hayal güçlerini, yaratıcılıklarını, mantıklarını ve becerilerini kullanarak hayatımızı kolaylaştıran, geliştiren ve değiştiren icatlar yaparlar. Bilgisayar, Kimya, Elektrik, Endüstri mühendislerinin izlemesi gereken filmler de bu listede bulunuyor. Mühendislik aynı zamanda sinema sektörünün de ilgi duyduğu bir alan olmuştur. Birçok film, mühendislik ile ilgili konuları işleyerek izleyicilere hem eğitici hem de eğlendirici bir deneyim sunmuştur. İşte Mühendislik öğrencilerinin izlemesi gereken filmler:

10) Her Şeyin Teorisi (The Theory Of Everything)

Oscar ödüllü Eddie Redmayne’in başrolünde olduğu bu film, modern fizik alanında devrim yaratan Stephen Hawking’in yaşam öyküsünü konu alıyor. Genç yaşta yakalandığı ilerleyici hastalığa rağmen bilim ve teknolojiye büyük katkılarda bulunan Hawking’in zihin dünyasını keşfetmek isteyenler için kaçırılmaması gereken bir film. Biyomedikal mühendisliği ile ilgilenenlerin izlemesi gereken filmler arasında olduğunu söyleyebiliriz.

    • Imdb: 7.7
    • Yönetmen: James Marsh
    • Yapım Yılı: 2015


9) The Martian (Marslı)

Film, Mars’a seyahat edebilen insanların yaşadığı bir zamanı anlatıyor. Mars’ta yalnız kalan bir astronot, gezegenin zorlu koşullarına karşı hayatta kalmak ve dünyaya dönmek için mücadele ediyor. Film öncesinde kitabını okursanız, hikayenin daha da zenginleştiğini göreceksiniz. Uçak ve uzay mühendisliği ile ilgili olanlar için izlenmesi gereken muhteşem bir bilim kurgu filmi.

Yorum gönder