Ses Değiştirme Ameliyatı Fiyatı Güncel 2023

ses degistirme ameliyati ne kadar

Ses Değiştirme Ameliyatı Fiyatı Güncel 2023

Son zamanların yükselen trendlerinden biri olan ”ses değiştirme” ameliyatını güncel fiyatı ile bu yazımızda yazdık. Trans bireylerin, sesini beğenmeyen, inceltmek ve kalınlaştırmak isteyenlerin yaptırdığı bu işlem günümüzde oldukça yaygındır.

Sosyal medyada da sıkça araştırılan konulardan biri olan ”ses değiştirme” ameliyatına dair detayları ve güncel olarak yapılan ameliyat fiyatlarını yazımızda derledik.

ses 2

Ses Değiştirme Ameliyatı Nasıl Yapılır ?

Ses estetiği olarak da adlandırılan bu işlem günümüzde oldukça yaygındır. Ergenlik zamanında değişkenlik gösteren ses tonunu beğenmeyenlerin veya bir hastalıktan dolayı ses tellerinde meydana gelen hasarın düzeltilmesini isteyen kişiler bu estetiği oldukça araştırmaktadır. Ses estetiği, genel olarak sesinden hoşnut olmayan, kalıcı ses kısıklığı problemi olan, perde bozukluğu veya farklı ses bozukluklarına sahip bireylerin istedikleri sese sahip olması için başvurduğu cerrahi bir işlem olarak adlandırılır.

Ses değiştirmek isteyen kişinin, isteğine göre ses inceltilebilir veya kalınlaştırılabilir. Lokal anestezi ile yapılan girişimlerde ameliyat esnasında hasta kendi sesini duyarak istediği tona karar verebilir. İşlem sonrasında genellikle ağrı olmamaktadır.

  • Wendler Tiroplasti (Anterior Commissure Glottoplasti): Ses inceltmede en sık olarak uygulanan girişimdir. Bu işlem genel anestezi altında gerçekleşir ve ağız içinden ses tellerine müdahale edilmesiyle yapılır. Ses tellerinin ön kısmı birbirine dikilerek ses teli boyunun kısalması sağlanır. Kısalan ses telleri sayesinde daha ince bir ses oluşur.
  • Lazer İnceltme (Lazer Assisted Reduction Glottoplasti): Genel anestezi altında gerçekleştirilen bu yöntem, ağız içinden lazerle ses tellerine müdahale edilmesini kapsar. Lazer yardımıyla ses tellerinin kütlesinin azalması sağlanır. Kütlesi azalan ses telleri ile ses incelir.
  • Tiroplasti Tip 4 (Cricothyroid approximation): Ses inceltmede diğer yöntemlere ek olarak kullanılan bir teknik olup krikotiroid yaklaşım olarak da bilinir. Boynun ön tarafından açılan küçük kesi yardımıyla gırtlaktaki kıkırdaklara ulaşılır. Sonrasında bu kıkırdaklar birbirine yakınlaştırılıp  uzaklaştırılarak ve ses telleri gerilerek sesin inceltilmesi sağlanır. Lokal anestezi altında uygulanan bu işlem sırasında hastanın ameliyatta kendi sesini duyması mümkün olacaktır.

ses

Ses değiştirme ameliyatı ağrılı mıdır?

Ses değiştirme ameliyatları, anestezi altında gerçekleştiği için herhangi bir ağrı ya da acı hissi oluşmamaktadır.

Güncel Ses Değiştirme Ameliyatı Ne Kadar ?

Bu işlem için daha çok Avrupa’dan ve Uzak Doğu ülkelerinden talep geliyor ve mevcut hastaların üçte birini yabancı hastalar oluşturuyor. Ses estetiği ameliyatı fiyatları ortalama 15 bin ile 25 bin TL arasında değişiklik göstermektedir.

Yorum gönder