Naci Görür Deprem Açıklaması Yaptı! Deprem Nerede Bekleniyor?

naci1

Naci Görür Deprem Açıklaması Yaptı! Deprem Nerede Bekleniyor?

Naci Görür Deprem Açıklaması Yaptı! Deprem Nerede Bekleniyor?

Yer Bilimleri profesörü Naci Görür bu kez korkutan deprem uyarısında bulundu. “Gözümüzü açtığımızda bölgede bir deprem olabilir” diyen Görür, önlem alınması gerektiğini söyledi.

Deprem Nerede Bekleniyor?

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Doğu Anadolu Fayı ile ilgili korkutucu açıklamalar yaptı. Doğu Anadolu fayının depremler sonrası sıkışarak batıya kaydığını söyleyen Naci Görür, ‘7 üstü depremde binlerce canımızı kaybedebiliriz” dedi.

Naci Görür Deprem Açıklaması Yaptı! Deprem Nerede Bekleniyor?

Depremler sebebiyle Doğu Anadolu’nun sıkıştığını ve batıya kaydığını söyleyen Görür, Marmara depremi için de korkutucu uyarılarda bulundu.

Depremler Durmaz

Türkiye’deki depremlerin çoğunun Kuzey Anadolu fayında meydana geldiğini ve en çok hasar veren fay hattı olduğuna dikkat çeken Görür, şöyle söyledi:

“Ne zaman bu depremler duracak, diye soruyorlar. Dünyanın levha yapısını nasıl değiştireceksiniz ki depremler dursun. Depremler 13 milyon senedir devam ediyor, daha milyonlarca sene de devam edecek. Depremler durmaz, durmayacak, durdurulamaz. Gelin ülkeyi deprem dirençli yapalım.” sözlerini ifade etti.

Binlerce Canımızı Kaybedebiliriz

Doğu Anadolu’nun tehlikeli bir deprem bölgesi olduğunu vurgulayan Görür, “Bunun şakası yok. 7’nin üzerinde deprem üretecek kaynak az değil. Depremin tekerrür edeceği fayın ne zaman ve hangisi olacağını bilemeyiz ama gözümüzü açtığımız zaman Doğu Anadolu’da 7 ve üstü deprem olup binlerce canımızı kaybedebiliriz” dedi.

naci2

Görür, Marmara için depremin kesin beklendiğini vurgulayarak, “Marmara’da deprem olursa Güneydoğu’dan hareketle söylüyorum. Güneydoğu’dan 100 milyon ton moloz çıktı, İstanbul’da minimum 150-200 milyon toz moloz çıkar” dedi.

Yorum gönder