Kuruluş Osman 131. Bölüm Neler Oldu? 131. Bölüm İzle!

osman

Kuruluş Osman 131. Bölüm Neler Oldu? 131. Bölüm İzle!

Kuruluş Osman 131. Bölüm Neler Oldu? 131. Bölüm İzle!

Kuruluş Osman 131. son bölüm 4 Ekim Çarşamba akşamı 20:00’da ATV ekranlarında sevenleriyle buluştu. Yeni sezonuyla ekranlara dönen Kuruluş Osman son bölümde; Osman Bey fetih için hazırlık yaparken Konya’dan gelen haber saraya yıldırım gibi düşer. Sultan Mesud’un zehirlenmesi yeni bölüme damgasını vurdu. Gelin hep birlikte haberin detaylarını inceleyelim.

Kuruluş Osman 131. Bölüm Neler Oldu? 131. Bölüm İzle!

Son Bölüm Özeti

Osman Bey, Tekfur Valens olarak nam salmış Komutan Muzolan’ın her hareketinden haberdar olmaktadır. Komutan Muzolan, Osman Bey’in kendisine çok yakında olduğunun farkındadır, askerlere savunma düzeni alma emri verir.

Osman Bey ve ordusu iki yandan Muzolan ve ordusuna saldırırlar. Osman Bey, Koyunhisar mevkiinde Bizans’ı ve Komutan Muzolan’ın ordusunu ağır bir yenilgiye uğratmıştır Osman Bey’in Koyunhisar galibiyeti Bizans’ta ve Anadolu’da büyük yankı uyandırmıştır, onun için her şey asıl şimdi başlamaktadır. Osman Bey yurt tuttuğu yerlerde artık kendi adına hutbe okutacaktır.

osman1

Osman Bey için ateşten gömleği giyme vaktidir, gayrı hür ve müstakil bir beylik olacaktır. Osman Bey atını doludizgin cümle diyara müstakil bir beyliğin beyi olarak sürecektir. Şarkta, Garpta ve cümle Türkmen beyliklerinde bu havadis duyulacaktır.

131. Bölüm Özeti

Bafeus Zaferi: Bafeus Zaferi’nin üzerinden yıllar geçmiştir. Osman Bey’in evlatları büyümüş, bey olmuştur. Osman Bey ise Bursa ideali için fütühata devam etmektedir. Bu idealde Malhun Hatun her zaman Osman Bey’in yanındadır.

Yeni Sultan: Osman Bey fetih için hazırlık yaparken Konya’dan gelen haber saraya yıldırım gibi düşer. Sultan Mesud zehirlenmiştir. Ok yaydan çıkmıştır. Türk’ün Sultanı’nı seçmek için gayrı mücadele başlamıştır.

osman3

Suikast : Germiyanoğlu Yakup Bey Yenişehir ve Germiyan sınırına büyük bir Pazar kurar. Bu pazarda Yakup Bey’e bir suikast girişiminde bulunulur. Suikasti yapanın üzerinden kayı damgası çıkar.

Gizli Düşman: Anadolu Beyleri yeni bir sultan arayışındayken sinsi bir düşman olan Vasilis, Roma’yı diriltmek için her şeyi yapacaktır.

Yeni Aşk: Osman Bey, Sultan Mesud’un zehirlendiği haberinin üzerine oğlu Alaeddin Bey’i Konya’ya gönderir. Yakup Bey’in kızı da haberi alır almaz Konya’ya varmıştır. Germiyanoğlu Bey’i Yakup Bey, Sultan Mesud’un zehirlendiği haberini alır almaz, Türk’e Sultan olmaya talip olur.

Sancaksızlar Avlağı: Konya’nın zayıflamasıyla oradan gelen başıbozuklar Uçlar’a yerleşmiştir. Orhan Bey kendilerine Sancaksız diyen bu başıbozukları Osman Bey’in ardında gaza etmeye davet eder. Orhan Bey’in Sancaksız avlağına gittiği haberi Yakup Bey’in oğlu Mehmet’in de kulağına gider.

Yunus Emre: Anadolu ve uçlar büyük bir kavgaya gebeyken Yenişehir’e şiirleriyle nefes olan biri gelir. Yunus Emre!

Yorum gönder