Nilüfer Müzik Festivali 2023 İptal Edildi!

Ekran goruntusu 2023 08 10 152854

Nilüfer Müzik Festivali 2023 İptal Edildi!

Nilüfer Müzik Festivali 2023 İptal Edildi!

Nilüfer Müzik Festivali, her yıl Bursa’da düzenlenen ve gençlerin severek katılım gösterdiği bir festivaldir. Festival üç gün boyuncu birden fazla konserle gençlere eğlenceli anlar yaşatıyordu. Festival, 2023 yılında 1-2-3 Eylül tarihlerinde 7. kez düzenlenecekti. Ancak, Nilüfer Belediyesi, festivalin iptal edildiğini açıkladı. Belediye, kamp ve alkol yasağı nedeniyle festivali iptal etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Festivalin iptal edilmesi, gençler tarafından tepkiyle karşılandı. Gençler, festivalin iptal edilmesinin nedenini anlayamıyorlar. Gençler, festivalin iptal edilmesinin, kültür ve sanat etkinliklerine olan ilgiyi azaltacağını söylüyorlar.

Nilüfer Müzik Festivali Neden İptal Edildi?

Nilüfer Müzik Festivali’nin iptal edilmesi, üst üste iptal edilen festivaller zincirinin bir parçasıdır. Geçtiğimiz aylarda, birçok festival iptal edildi. Festivallerin iptal edilmesi, gençleri ve kültür ve sanatseverleri üzüyor. Nilüfer Müzik Festivali’nin iptal edilmesi, kültür ve sanat etkinliklerine olan ilgiyi azaltmaya başladı. Festivallerin iptal edilmesi, gençlerin, kültür ve sanatseverlerin hayallerini yıkıyor.

Bu yıl, birçok festival ve kültür-sanat etkinliği yasaklandı veya iptal edildi. Bu yasaklar, sosyal medyada ve gündemde büyük tepki çekti.

Geçtiğimiz haftalarda, Sinop Valiliği, 3-6 Ağustos tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 4. Kuzey Fest’in iptal edildiğini duyurdu. Valilik, iptal kararının “Kuzey Fest etkinliğinin yapılması tarafımızca uygun görülmemiştir” şeklinde açıkladı. Kuzey Fest, Sinop’ta her yıl düzenlenen bir müzik festivalidir. Festival, bu yıl 24 sanatçının katılımıyla düzenlenecekti. Festivalin iptal edilmesi, Sinoplu müzikseverler ve festival organizatörleri tarafından büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Nilüfer Müzik Festivali 2023 İptal Edildi!

Festivallerin ve kültür-sanat etkinliklerinin iptal edilmesi, Türkiye’de kültür-sanat ortamına zarar veriyor. Festivaller ve kültür-sanat etkinlikleri, insanların eğlenebileceği, yeni şeyler öğrenebileceği ve kültürel deneyimler yaşayabileceği önemli etkinliklerdir. Festivallerin ve kültür-sanat etkinliklerinin iptal edilmesi, insanların bu etkinliklere erişimini engellemekte ve kültür-sanat ortamının gelişmesini engellemektedir.

Her yıl Bursa’nın Nilüfer ilçesinde düzenlenen Nilüfer Müzik Festivali, bu yıl 7. kez düzenlenecekti. Ancak, Nilüfer Belediyesi, kamp ve alkol yasağı nedeniyle festivali iptal etme kararı aldı.

Nilüfer Belediyesi, yaptığı açıklamada, “Nilüferlilerin ve geyikseverlerin heyecanla beklediği bu yıl 1-2-3 Eylül’de 7.’sini düzenlemeye hazırlandığımız Nilüfer Müzik Festivali’ne, kamp ve alkol yasağı geldi. Bu nedenle 7. Nilüfer Müzik Festivali’ni iptal etme kararı aldık. Bu engellemelere karşı gerekli hukuki süreçleri başlatacağız. Satılan biletlerin ücreti iade edilecektir” dedi.

Geçtiğimiz yıl da aynı karar alınmış, kamp yasağı kaldırılırken içki yasağı devam etmişti. Bu karar, festival organizatörleri ve katılımcılar tarafından tepkiyle karşılandı.

Nilüfer Müzik Festivali 2023 İptal Edildi!


İlginizi Çekebilecek Haberler

Kıyma 4. Sezon Ne Zaman Çıkacak?

Yorum gönder