Ödemeyenler İçin Son Şans! Bugün son gün!

borc

Ödemeyenler İçin Son Şans! Bugün son gün!

Borç yapılandırmasının bozulmaması için ilk iki taksitin 31 Temmuz Pazartesi gününe kadar yapılması gerekiyor. Yapılandırılan tutarın 31 Temmuz’a kadar (yarın) peşin ödenmesi halinde, hesaplanan tutardan yüzde 90, idari para cezalarında ise yüzde 25 indirim uygulanacak. Ayrıca Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ikinci taksidi ile Gelir Vergisi’nin ödemesi için süre bugün doluyor.

Ödemeyenler İçin Son Şans! Bugün son gün!

Ödemeyenler İçin Son Şans! Bugün son gün!

ANKARA (İGFA)

Hatırlanacağı üzere, Kimi Alacakların Tekrar Yapılandırılması İle Kimi Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamındaki yapılandırma düzenlemesinden yararlanılması için müracaat mühleti 3 Temmuz’da sona bitmişti. Yapılandıran borçlar, yapılan tercihe göre peşin yahut aylık periyotlarla azami 48 aya kadar taksitler halinde ödenebiliyor.

Yapılandırılan borçların peşin ödenmesi için tanınan müddet bugün dolacak. Taksitle ödemeyi tercih edenlerin, birinci ve ikinci taksit ödemelerini tekrar 31 Temmuz’a kadar ödemesi gerekiyor. Cumhurbaşkanı Kararı ile birinci taksit ödeme müddeti uzadığından birinci ve ikinci taksitler birebir müddette ödenecek.

Yapılandırma kararlarından yararlanmaya devam edilebilmesi için birinci iki taksitin müddetinde ve tam ödenmesi şartı bulunuyor.

borc1

 

 

Başvuru sırasında tercih edilen taksit sayısından daha az sayıda taksitle ödeme yapılması mümkün olup bu durumda, ödenecek meblağ ilgili katsayıya göre düzeltilecek.

Taksitle ödeme seçeneği tercih edildiği taktirde, ay sonuna kadar yapılandırılan fiyatın tamamının ödenmesi halinde peşin ödeme indiriminden yararlanılabilecek.

Yapılandırılan borçların tamamının ay sonuna kadar peşin olarak ödenmesi durumunda yapılandırılan borçlara katsayı uygulanmayacak. Yİ-ÜFE oranları temel alınarak hesaplanan fiyattan yüzde 90 indirim, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim yapılacak.

Yapılandırılan borç, yalnızca fer’i alacak ise hesaplanan Yİ-ÜFE meblağdan yüzde 50 indirim, matrah yahut vergi artırımı sonucu tahakkuk eden vergiden (damga vergisi hariç) yüzde 10 indirim uygulanacak.

borc3

İnternet Üzerinden Ödenebiliyor

Ödemelerin, Gelir Yönetimi Başkanlığının internet adresi www.gib.gov.tr ‘den, ​​​​​​​İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB mobil uygulaması üzerinden elektronik ortamda ödenmesi sağlanıyor.

Yapılandırılan borçlar, mutabakatlı bankaların banka ve kredi kartı ya da banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ilişkin kartlardan, mutabakatlı bankaların şubelerinden, internet ve telefon bankacılığı ve mobil bankacılık üzere alternatif ödeme kanallarından, vergi dairesi veznelerinden ya da PTT şubelerinden ödenebiliyor.

Bu ortada ​​​​​​​2022 yılında elde edilen gelir ögelerine ait gelir vergisinin ikinci taksit ödeme mühleti ile Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ikinci taksit ödeme devri 31 Temmuz’da dolacak.

 

İlginizi Çekecek Diğer Haberler: En Hızlı Para Kazandıran 5 Oyun

Yorum gönder