Peçenekli Süleyman Kim, Neden Öldü?

s

Peçenekli Süleyman Kim, Neden Öldü?

Ankara’nın sevilen müzisyenlerinden olan Peçenekli Süleyman sahne adıyla bilinen Süleyman Keleş’ten sevenlerini üzecek haber geldi, hayatını kaybetti. Gelin hep birlikte haberin detaylarını inceleyelim.

Peçenekli Süleyman Kim?

Peçenek Türkü kökenli olan sanatçı Süleyman Keleş, 1952 yılında Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde dünyaya geldi. Ankaralı sanatçı çocukluk yıllarından itibaren bağlama çalmaya başladı.

Peçenekli Süleyman Kim, Neden Öldü?

Ankara’nın tanınan bağlamacılarından biri olan Peçenekli Süleyman, kendi bestelerinin yanı sıra anonim türkülere de ses verdi. Türk Halk Müziği severlerin beğenisini kazanan pek çok eser seslendirdi.

Sanatçının en popüler şarkıları arasında “Ayşe”, “Tantana Yapma”, “Gel Gör Beni Aşk Neyledi”, “Yarim Senden Ayrılalı”, “Kara Tren Gelmez Mola” gibi eserler bulunuyor.

Neden Öldü?

Peçenekli Süleyman” olarak tanınan sanatçı Süleyman Keleş’in geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

suleyman1

Konuyla ilgili Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz paylaşımda bulundu. Oğuz,

“Ankara’mızın değerli sanatçılarından “Peçenekli Süleyman” olarak bilinen Süleyman Keleş’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Süleyman kardeşimiz, sanatıyla, müziğiyle ve kültürel mirasıyla bize unutulmaz anılar bıraktı.  Merhuma Yüce Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.” sözlerini ifade etti.

Yorum gönder