TEKNOFEST İzmir Ne Zaman, Nerede Yapılacak? Etkinlik Takvimi 2023

tekno

TEKNOFEST İzmir Ne Zaman, Nerede Yapılacak? Etkinlik Takvimi 2023

TEKNOFEST İzmir Ne Zaman, Nerede Yapılacak? Etkinlik Takvimi 2023

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, İzmir sevenleriyle buluştu. Açılışta konuşan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Türkiye Yüzyılı’na sizler ve eserleriniz damga vuracak” ifadelerini kullandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise konuşmasında “Bu yıl 337 bin takım 1 milyon yarışmacıyla dünyada eşi benzeri olmayan bir rekora imza attık. TEKNOFEST kuşağını her daim himaye eden Sayın Cumhurbaşkanımıza, tüm paydaşlarımıza, özellikle TSK’ya huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum.” sözlerini ifade etti.

TEKNOFEST İzmir Ne Zaman, Nerede Yapılacak? Etkinlik Takvimi 2023

Ne Zaman, Nerede Yapılacak?

TEKNOFEST, 27 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında Çiğli Havalimanı’nda ziyaretçilere açık olacak. Gösteriler saat 19:00’a kadar devam edecek.

Giriş Detayları

TEKNOFEST İzmir girişi ücretsiz olacak ama katılmak isteyenler önceden ziyaretçi kaydı oluşturması gerekiyor. 7 yaşın altındaki çocuklar için ise kayıt zorunluluğu yok.

Ziyaretçi kaydı ”https://t3kys.com/tr/teknofest/visitor/apply/izmir/ ” adresi üzerinden yapılacak.

Etkinlik Takvimi 2023

Yerli ve milli üretim hava araçlarımızdan Türk Yıldızları, SOLOTÜRK, Akıncı, Aksungur, Anka, Bayraktar TB2, Hürkuş, Jandarma Çelik Kanatlar, Paramotor, Gyrocopter ve Atak Helikopteri gösteri yapacak.

teknofest

Girişimcilik ekosistemine katkı sağlama hedefi doğrultusunda Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ana yürütücülüğünde Aralık 2023’te İstanbul’da gerçekleşecek Take Off Girişim Zirvesi’nin Ön Etkinlikleri ise TEKNOFEST Ankara ve İzmir’de düzenleniyor. Take Off Girişim Zirvesi Ön Etkinliği birincileri toplamda 2.225.000 TL nakdi ödül kazanma ve Take Off Girişim Zirvesi’ne katılma hakkı kazanacak.

foto1 1

İzmir etabında “Turizm Teknolojileri ve Oyun Çevre”, “Enerji ve İklim Teknolojileri”, “Engelsiz Yaşam Teknolojileri”, “Sağlık ve İyi Yaşam Teknolojileri” temalarında yarışacak girişimci yarışmacılar burada kazanabilmek için mücadele edecek. Ayriyeten Deneyap Fikir Maratonu ve Deneyap Makeathon, Take Off Girişim Zirvesi Ön Etkinlikleri de milli teknoloji hamlesine İzmir’de katkı sunmaya devam edecek.

foto2 1 scaled

TEKNOFEST İzmir kapsamında ilk kez düzenlenen yarışmaya 1005 takımda 2 bin 979 öğrenci ön başvuruda bulundu ve 408 takım 1301 öğrenci ara tura geçmeye hak kazandı. Ara turda video tanıtımlarını gerçekleştirilen 408 takım 1031 öğrenci arasından 32 takım 102 öğrenci finalist olma hakkı kazandı.

foto3 1 scaled

Deneyap Teknoloji Atölyesi öğrencilerine özel olarak ilk kez TEKNOFEST İzmir’de düzenlenecek olan Deneyap Fikir Maratonu ve Deneyap Makeathon kapsamında öğrencilerin fikir geliştirme süreçlerini, sunum yeteneklerini pekiştirmeleri ve aynı zamanda ürünleştirme sürecini, marka geliştirmeyi deneyimlemeleri hedefleniyor.

foto4 scaled

Yorum gönder