VGM Nedir? VGM Bursu Ne Kadar? VGM Burs Başvurusu Ne Zaman?

Ekran goruntusu 2023 08 09 104803

VGM Nedir? VGM Bursu Ne Kadar? VGM Burs Başvurusu Ne Zaman?

VGM Nedir? VGM Bursu Ne Kadar? VGM Burs Başvurusu Ne Zaman?

2023 – 2024 eğitim ve öğretim dönemi öncesinde devlete ve özel sektöre bağlı kuruluşlar öğrencilere burs desteğinde bulunmaya devam edecek. Bu kuruluşlardan biri olan Vakıflar Genel Müdürlüğü de (VGM) öğrencilere karşılıksız burs desteği müjdesi verdi. Öğrencilere verilen bu destek, her yıl olduğu gibi bu yıl da devam edecek. Peki VGM nedir?, VGM bursu ne kadar oldu?

VGM Nedir?

VGM yani Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türkiye’de 1920 yılında Şer’iyye ve Evkaf Vekaleti ismiyle kurulan bir kuruluştur. Türkiye’de bulunan vakıfların denetiminden sorumludur. Ayrıca VGM, her yıl öğrencilere karşılıksız burs da vermektedir. Üniversite ve orta öğretim öğrencilerine olmak üzere iki çeşit burs türünü bünyesinde bulundurur.

VGM Bursu Ne Kadar?


VGM Burs Başvurusu Ne Zaman?

Yeni eğitim ve öğretim yılına sayılı günler kala, öğrenciler ve aileleri hazırlıklarını hızlandırdı. Yeni dönemde güzel bir başlangıç yapmak isteyen öğrenciler, burs olanaklarını da sorgulamaya başladı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere burs desteği sağlayacağını duyurdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olan bu kamu kurumu, öğrencilere sunduğu burs desteği adına tarih konusunda henüz bir duyuru yapmadı. Ayrıca VGM, 2023 burs miktarını da henüz açıklamadı.

VGM bursuna başvuru yapabilmek için açıklanacak olan ilgili tarihler arasında “vgm.gov.tr” adresin internet üzerinden giriş yapmaları gerekecektir. Ardından açılacak olan giriş ekranında öğrenciler sırasıyla T.C. kimlik numarası, ad, soyad, doğum tarihi ve baba adı bilgilerine girerek burs başvuru ekranına giriş yapacaklardır. Sonrasında öğrenciler karşılarına gelen ekranda ilgili burs bölümü seçip beş aşamada burs başvurularını tamamlayacaklardır.


VGM Bursu Ne Kadar?

VGM bursu ne kadar? aramalarını yapmaya başlayan öğrenciler resmi bir duyuru olmadığı için cevaba ulaşamadılar. Fakat geçtiğimiz yıllarda ortaöğretim öğrencilerine aylık 500 TL, yükseköğrenim öğrencilerine ise aylık 1250 TL burs veren Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bu yılki burs miktarının artması bekleniyor.

İhtiyaç sahibi öğrencilerini öncelik gören VGM burs başvuruları, geçtiğimiz yıllarda kasım ayında alınmıştı. Ortaöğrenim öğrencileri için başvurular 7-20 Kasım, yükseköğrenim öğrencileri için ise 21-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleşmişti. Bu yıl da benzer bir tarih aralığında burs başvurularının alınacağı tahmin ediliyor.

VGM Bursu Ne Kadar?


İlginizi Çekebilecek Haberler

Aylık Akbil Nasıl Yapılır? İstanbul Mavi Kart Ücreti

Yorum gönder