Whatsapp Kanal Özelliği Geldi! Whatsapp Kanallar Nedir? Whatsapp Kanal Açma!

whatsapp

Whatsapp Kanal Özelliği Geldi! Whatsapp Kanallar Nedir? Whatsapp Kanal Açma!

Whatsapp Kanal Özelliği Geldi! Whatsapp Kanallar Nedir? Whatsapp Kanal Açma!

WhatsApp, “Kanallar” adını verdiği yeni bir özelliği 150 ülkeye daha sunmaya hazırlanıyor. Bu özelliğin ilk olarak Kolombiya ve Singapur’da test edildiği ve Türkiye’de de bazı kullanıcıların erişebildiği belirtildi. Kanallar sayesinde, kullanıcılar ilgilendikleri kurum ve kanalların son haberlerini daha kolay takip edebilecek.

Whatsapp Kanallar Nedir?

Meta’nın mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kanallar adlı yeni bir özelliği daha fazla ülkeye açtığını açıkladı. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar ilgi duydukları kanalları takip edebilecek ve son güncellemeleri kaçırmayacak.

Kanallar, uygulamada ayrı bir bölümde yer alacak ve takip ettiğiniz kanallar başkaları tarafından görülmeyecek. Ayrıca, telefon numaranız gibi kişisel bilgileriniz de kanal yöneticileri veya takipçileri tarafından görülmeyecek. WhatsApp, özelliği 150’den fazla ülkeye getirdiğini ve aynı zamanda bazı yeni iyileştirmeler yaptığını duyurdu.

Bu iyileştirmeler arasında, kanalları ülke bazında sıralayabilmenizi ve yeni, en aktif ve popüler kanalları görebilmenizi sağlayan gelişmiş bir filtreleme sistemi bulunuyor. Ayrıca, artık kanallardaki paylaşımlara emoji ile tepki verebiliyorsunuz.

Kanal yöneticileri ise paylaşımlarını platform sunucularından silinmeden önce 30 gün boyunca düzenleyebilme imkanına sahip oldular.

whatsapp kanal

Whatsapp Kanal Açma Nasıl Yapılır?

WhatsApp Web’de Kanallar özelliğini kullanmak için şu adımları izleyin:

  • WhatsApp Web’i açın ve Kanallar bölümüne gidin. Kanallar simgesine tıklayabilirsiniz.
  • Kanal oluştur seçeneğine tıklayın ve Devam butonuna basın. Ekranda gördüğünüz talimatları uygulayın.
  • Kanalınıza bir isim verin. Bu ismi daha sonra değiştirebilirsiniz.
  • Kanalınızı kişiselleştirin: Kanalınızın amacını anlatan bir açıklama ve kanalınızı temsil eden bir simge ekleyebilirsiniz. Bu adımı atlayabilir ve daha sonra yapabilirsiniz.
  • Kanal oluştur butonuna tıklayarak kanalınızı oluşturun.

Kanalınız hazır. Kanalınızda güncelleme paylaşmak için bu sayfadaki bilgileri inceleyebilirsiniz. Kanalınızın linkini bulmak ve paylaşmak için kanal bilgisi sayfanıza gidebilirsiniz.

Kanal bilgisi sayfanıza ulaşmak için:

  • Kanallar bölümüne gidin ve kanalınıza tıklayın.
  • Kanalınızın ismine tıklayın.
  • Bağlantıyı kopyala seçeneğini kullanın.

whatsapp kanal ozelligi

Whatsapp Kanal Özelliği Kapatma

WhatsApp kanallar özelliğini silmek isterseniz, telefonunuzda kanalınıza uzun basın ve sil seçeneğini seçin. Böylece kanalınız kapanmış olacaktır.

whatsapp kanal ozelligi nedir

Whatsapp Kanal Özellikleri

WhatsApp Web’de Kanallar özelliğini kullanarak ilgi alanlarınıza uygun kanalları bulabilir, takip edebilir ve güncellemelerini görebilirsiniz. Kanallar özelliğini kullanmak için şu adımları takip edin:

  • WhatsApp Web’i açın ve Kanallar simgesine tıklayın.
  • Size sunulan kanalları inceleyin. Bu kanallar, telefon numaranızın ülke koduna ve dil ayarınıza göre otomatik olarak seçilir. Farklı ülke, kategori, filtre ve diğer kriterleri kullanarak kanalları değiştirebilir ve daha fazla kanal keşfedebilirsiniz.
  • Bir kanalı aramak isterseniz, büyüteç simgesine tıklayın ve arama teriminizi yazın. Arama sonuçları, kanalların popülerlik ve aktiflik gibi ölçütlerine göre sıralanır. Arama terimleriniz, kanal arama deneyiminizi iyileştirmek ve size uygun kanalları bulmanızı sağlamak için kaydedilir.
  • Bir kanalın son güncellemelerini görmek için kanal adına tıklayın. Kanal hakkında daha fazla bilgi almak için kanal adının yanındaki üç noktaya veya kanal adına tıklayarak açılan kanal bilgisi sayfasına gidin. Kanal bilgisi sayfasında, kanalın açıklamasını, simgesini ve bağlantısını görebilirsiniz.
  • Bir kanalı takip etmek için, kanal adının yanındaki takip et simgesine veya kanal bilgisi sayfasındaki takip et butonuna tıklayın. Takip ettiğiniz kanallar, güncellemeler sekmesinde görünür. WhatsApp tarafından doğrulanmış olan kanalların adlarının yanında yeşil bir onay işareti bulunur.
  • Bir kanala tepki vermek için, kanaldaki bir güncellemeye tıklayın ve emoji seçin.
  • Bir kanalı silmek isterseniz, telefonunuzda güncellemeler sekmesinde kanala uzun basın ve sil seçeneğini seçin.

whatsapp kanallar

Yorum gönder