Yapay Zeka Sek*ste İnsanların Yerini Alıyor, Apple Vision Pro ve Quest 3 nedir?
Her konuda insanlığa yardım eden yapay zeka teknolojisinin gelişimi insanları şaşırtmaya devam ediyor.Eski Google yöneticisi Mo Gawdat, yapay zekânın bir gün cinsel ilişkiler için kullanılacağını, yapay zekâdan güç alan robotların seks işçisi olarak kullanılacağını iddia etti. Gawdat’a göre Apple Vision Pro ve Quest 3 gibi ekipmanlar, cinsel ilişkinin simüle edilmesinde yardımcı olacak.
Apple Vision Pro ve Quest 3 nedir?
Artırılmış Gerçeklik Ekipmanları, Cinsel İlişkinin Simüle Edilmesini Sağlayacak.
Yapay zekâ odaklı teknolojiler, son dönemlerde hayatımızın her alanına girdi. Öyle ki bugün metin yazdırmak ve bilgi taramak için ChatGPT benzeri araçlar kullanılıyor. Ayrıca, özgün resimler oluşturmaya yarayan yapay zekâ odaklı teknolojiler de oldukça yaygın. Öte yandan, bazı yenilikler üzerinde de çalışmalar devam ediyor. Son günlerde ses odaklı yapay zekâ araçları ile sanal müşteri temsilcileri gündemde kendilerine yer buluyorlar.
Gelen son haberler, tüm bunların bir başlangıç olabileceğini gözler önüne seriyor. Çünkü geçmişte Google’ın Ar-Ge bölümünde çalışan üst düzey yöneticilerden Mo Gawdat tarafından yapılan açıklamaya göre yapay zekâ, “aşk ve ilişkilerin yeniden tasarlanmasına” yol açacak. Hatta Gawdat’a göre yapay zekâ ile çalışan seks robotları, ilerleyen dönemlerde hayatımızın bir gerçeği olacak.
İlişkiler Değişiyor
YouTube’daki “Impact Theory” yayınına katılan Mo Gawdat’a göre yapay zekâ, cinsel ilişkilerin simüle edilmesini de sağlayacak. Yani gerçek hayatta cinsel ilişki yaşadığınız düşüncesine kapılacaksınız. Eski Google yöneticisine göre Apple Vision Pro veya Quest 3 gibi artırılmış gerçeklik ekipmanları, cinsel ilişkinin simüle edilmesinde aktif olarak kullanılacak. Gelelim en önemli meseleye. Hissiyat ne olacak?
Hissiyat Olacak Mı?
Mo Gawdat, pek çok kişinin önemseyeceği hissiyat konusunu reddetti. “Bu gerçekten önemli mi?” diye bir çıkış yapan Gawdat, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: Morgan Freeman olduğuna ikna olduysanız, ekranda sizinle konuşan Morgan Freeman’ın aslında Morgan Freeman mı yoksa yapay zekâ tarafından üretilmiş bir avatar mı olduğu gerçekten önemli mi?
Bu soru, yapay zekânın ve gerçekliğin algılanması konusunda ortaya çıkan önemli bir tartışmayı işaret ediyor. Yapay zekâ tarafından üretilen içerikler ve simüle edilen deneyimler, bireylerin gerçeklik algısını sorgulayabilir ve etik sorunları gündeme getirebilir. Gawdat’ın bu çıkışı, gelecekte yapay zekânın toplumsal ve psikolojik etkilerinin ele alınması gerekliliğini vurgulamaktadır.
Yorum gönder