İşçilere Seyyanen Zam Müjdesi! İşçiler De Memurlar Gibi 8077 Liralık Seyyanen Zammı Alacak

isciler de seyyanen zam aliyor mujde

İşçilere Seyyanen Zam Müjdesi! İşçiler De Memurlar Gibi 8077 Liralık Seyyanen Zammı Alacak

DİSK/Genel-İş Sendikası ile Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan arasında Toplu İş Sözleşmesi imza töreni gerçekleşti. İmzalanan sözleşmeyle birlikte kadrolu işçiler ve şirket işçileri, 657 sayılı devlet memurlarıyla aynı oranda %17.55 zam ve aylık 8077 Liralık artıştan yararlanacaklarını duyurdu.

seyyanen zam karari mujde

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan işçilere yapılacak olan 8077 TL’lik seyyanen zam hakkında açıklamalarda bulundu:

“Personelimizi enflasyona ezdirmemek ve daha iyi koşullara kavuşturmak için DİSK/Genel-İş Sendikası ile imzaladığımız Toplu İş Sözleşmesi gereği 657 sayılı devlet memurlarına verilen %17.55 zam ve aylık 8077 Liralık artış kadrolu ve şirket işçilerimize aynı şekilde uygulanacaktır. Mesai arkadaşlarımıza hayırlı olsun.” diye konuştu.

Seyyanen Zam Nedir? Kimler Seyyanen Zam Alır?

Seyyanen zam, Arapça kökenli bir kelime olup eşit miktarda anlamına gelmektedir. Seyyanen zam, tüm çalışanlara yüzdelik zam yerine eşit miktarda zam yapılması demektir. Örneğin, seyyanen zam 200 TL ise, herkesin maaşı 200 TL artar. Bu şekilde, düşük maaşlı çalışanlar için avantajlı bir durum olurken, yüksek maaşlı çalışanlar için dezavantajlı bir durum olur.

Seyyanen zam, genellikle devlet memurları ve emekliler için uygulanmaktadır2. Ancak bazı durumlarda, işçiler de seyyanen zam alabilmektedir. Örneğin, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, DİSK/Genel-İş Sendikası ile Toplu İş Sözleşmesi imzalayarak, işçilere 8077 liralık seyyanen zam ve %17.55 oranında maaş artışı müjdesi verdi. Bu zam, devlet memurlarına verilen zammın aynısıdır.

Seyyanen zam, çalışanların alım gücünü arttırmak ve enflasyona karşı korumak için önemli bir araçtır. Seyyanen zam, çalışanların motivasyonunu ve verimliliğini de arttırabilir. Seyyanen zamın ne kadar olacağı ve kimlere verileceği ise her yıl bütçe görüşmelerinde belirlenmektedir.

Yorum gönder