Acil Tıp Teknisyeni? Acil Tıp Teknisyeni Maaşları 2023 Ne Kadar?

att

Acil Tıp Teknisyeni? Acil Tıp Teknisyeni Maaşları 2023 Ne Kadar?

Acil Tıp Teknisyeni? Acil Tıp Teknisyeni Maaşları 2023 Ne Kadar?

Aniden gelişen kaza, deprem, yangın, düşme, bayılma gibi durumlarda yardımımıza koşan ilk sağlık çalışanları ise Acil Tıp Teknisyenleri (ATT)’dir. Acil tıp teknisyeni, acil durum çağrılarına cevap vermek, tıbbi hizmetler sunmak ve hastaları sağlık kuruluşlarına nakletmekle görevli kişiye verilen mesleki unvandır. Gelin hep birlikte bu mesleğin detaylarını inceleyelim.

Acil Tıp Teknisyeni? Acil Tıp Teknisyeni Maaşları 2023 Ne Kadar?

Acil Tıp Teknisyeni Nedir? Ne İş Yapar?

Acil tıp teknisyeni mesleği, bir kişinin acil durumlarda sağlık hizmeti verirken yardımcı olarak, acil tıp uzmanlarına destek olma ile ilgili bir meslektir. Acil tıp teknisyenleri, acil durumlarda sağlık hizmeti verirken yardımcı olur ve bu yardımcılık, acil tıp uzmanlarına destek olmak şeklinde olur. Acil tıp teknisyenleri ayrıca, acil durumlarda sağlık hizmeti verirken gerekli olan malzemeleri hazırlar ve acil tıp uzmanlarına yardımcı olur. Acil tıp teknisyenleri ayrıca, acil durumlarda sağlık hizmeti verirken ilk yardım ve reanimasyon gibi çalışmaları da yapabilir.

att3 scaled

Acil Tıp Teknisyeni Nasıl Olunur?

ATT, eskiden 4 yıllık sağlık meslek lisesi mezunlarına verilen unvandı. Yani bu liseden mezun olan herkes acil tıp teknisyeni olabiliyordu ve direk ambulansta çalışabiliyorlardı.

Ama yeni düzenleme sonrası bu durum değişti. Şu an sağlık meslek liselerinden mezun olanlar “Sağlık Bakım Teknisyeni” olarak adlandırılıyor.

Üniversitelerin 2 yıllık “İlk ve Acil Yardım” ön lisans programını tamamlayanlarsa, paramedik (AABT) olabiliyor.  ATT ile paramedik  aynı şey değil. Aynı yerde çalışan iki farklı unvan olarak adlandırılabilir. Paramedik, ATT’nin amiri olarak sayılabilir.

att2

Acil Tıp Teknisyeni Maaşları 2023 Ne Kadar?

  • Yeni başlayan acil tıp teknikeri maaşı: 13.570 TL
  • 5 yıl deneyimi olan acil tıp teknikeri maaşı: 24.160 TL
  • 10 yıl deneyimi olan acil tıp teknikeri maaşı: 24.400 TL
  • 15 yıl deneyimi olan acil tıp teknikeri maaşı: 25.700 TL
  • 20 yıl deneyimi olan acil tıp teknikeri maaşı: 26.700 TL
  • Mesleğine yeni başlamış bir acil tıp teknikeri, özel sektörde 2023 yılında ortalama 11.400 TL civarında bir maaş alıyor.
  • 5 yıllık deneyimi bulunan personelin maaşıysa 12.000 TL – 16.000 TL arasında değişiyor.
  • 10 yıl ve üzerinde tecrübesi bulunan personeller 14.700 TL – 20.100 TL arasında maaş almaktadır.

Yorum gönder