Ebe Nasıl Olunur? Ebe Maaşları 2023 Ne Kadar?

ebe1

Ebe Nasıl Olunur? Ebe Maaşları 2023 Ne Kadar?

Ebe Nasıl Olunur? Ebe Maaşları 2023 Ne Kadar?

Ebeler, hamile kadınlara hamilelik ve doğum sonrası hizmetleri sunan eğitimli profesyonelleridir. Ebeler hamile kadınların sağlığını değerlendirir ve doğum öncesi ve sonrası bakım sağlar, doğum sırasında destek sağlar ve emzirme konusunda tavsiyelerde bulunur.

Ebe Nasıl Olunur? Ebe Maaşları 2023 Ne Kadar?

Ebe Nedir? Ne İş Yapar?

Ebeler, doğum öncesi dönemde gebeliğin gidişatını takip eder ve gebeleri gebelik sürecinde meydana gelen değişiklikler konusunda bilgilendirir. Hamilelik aşamasında ebeler hamilelik testleri yapar, hamileliğin gidişatını izler ve hamile kadınlara hamilelik sırasında jimnastik ve doğum öncesi bakım konusunda tavsiyelerde bulunur.

Doğum sırasında, ebeler, annenin doğum sürecini takip eder ve doğumda yardımcı olurlar. Ebeler, doğum sonrası dönemde de annelerin sağlık durumunu takip eder, bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyümelerini sağlamak için emzirme ve bebek bakımı konusunda danışmanlık sağlarlar.

ebe5

Ebe Nasıl Olunur?

Ebe olmak için üniversitelerin Sağlık Fakültelerindeki Ebelik Bölümü (4 yıllık Lisans) mezunu olmanız şarttır. Ebe olma şartları arasında yalnızca mezuniyet yeterli olmasıyla birlikte sağlık alanında çalışabilecek soğukkanlı, dikkatli, yardımsever karakterlerde olmak gereklidir.

Özelde ebe olmak için yalnızca mezuniyet yeterli iken devlette ebe olmak için diğer memuriyet şartlarında olduğu gibi KPSS puanı gerekmektedir. Fakat sağlık sektöründeki hızlı gelişimler ve artan nüfus nedeniyle istihdam açığının yüksek olduğu bu branşta KPSS alım şartları/puanları çok düşüktür.

ebe3

Ebe Maaşları 2023 Ne Kadar?

  • Ebelik maaşları 2023 yılında 22.000 TL ile 27.000 TL arasındadır.
  • Temmuz zammıyla birlikte uzman ebe maaşı 2023 yılında 27.750 TL seviyelerinde olmaktadır.
  • 2023 yılı Temmuz ayı itibariyle devlette ebe maaşları 22.000 TL’den başlamaktadır.
  • Adli ebelik maaşı 23.500 TL ila 34.000 TL aralığında yer almaktadır.
  • Doğuda ebe maaşları da ortalama 17.500 TL ile 30.000 TL (özel hastane) arasında/li>
  • Devlette ise net maaşına yansıyan döner sermaye ile ortalama 30.000 TL doğuda ebe maaşı olmaktadır.
  • Ebe maaşları döner sermayeli olarak devlette 22.000 TL’ye ek olarak en yüksek 24.500 TL <

Yorum gönder