Ahmet Talha Dağlı Kim,1 Milyon TL’yi Kazandı Mı?

talha

Ahmet Talha Dağlı Kim,1 Milyon TL’yi Kazandı Mı?

Ahmet Talha Dağlı Kim,1 Milyon TL’yi Kazandı Mı?

Kim Milyoner Olmak İster’de büyük ödül miktarı 5 milyon TL’ye yükseldi. Geçtiğimiz haftalarda Rabia Birsen Güvercin 1 milyon lira kazanmıştı. Şimdi ise başka bir yarışmacı 1 milyonluk soruyu açtırmayı başardı. Ahmet Talha Dağlı isimli yarışmacı Kim Milyoner Olmak İster’de milyonluk soruyu açtırmayı başaran 7. yarışmacı oldu.

talha2

Ahmet Talha Dağlı Kim?

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 1 milyonluk soruyu görmeye hak kazanan ve bu akşam 1 milyon değerindeki soru ile yarışmaya devam edecek Ahmet Talha Dağlı 19 Yaşında. Boğaziçi Üniversitesi’nde Ekonomi Bölümü öğrencisi olarak eğitim hayatını sürdüren Dağlı, yarışmaya katılarak genel kültür bilgisini göstermeyi hedefliyor.

Bu yıl çift anadal olarak Matematik bölümüne başlayacak. 4 kardeş olan Ahmet Talha Dağlı’nın hobileri arasında eskrim yapmak ve yemek yapmak yer alıyor.

Başarılı genç yarışmadan 500 bin TL ödülü alarak çekildi. Sorunun doğru cevabı ise B şıkkı Osmanlı Devleti olarak açıklandı.

talha1

1 Milyon TL’lik Soru

Soru: 1861-1865 arasındaki Amerikan İç Savaşı sırasında hangisi açıkça kölelik karşıtı Kuzey’i desteklemiş ve kölelik yanlısı Güney konfederasyonuna ambargo uygulamıştır?

A) Fransa

B) Osmanlı Devleti

C) Avusturya- Macaristan

D) Birleşik Krallık

Cevap: B

Yorum gönder