ALMS Sistemi Nedir, Nasıl Kullanılır?

alms

ALMS Sistemi Nedir, Nasıl Kullanılır?

ALMS Sistemi Nedir, Nasıl Kullanılır?

ALMS, tamamen Advancity bünyesi içinde geliştirilmiş yüzde yüz yerli yapım bir eğitim yönetimi sistemi (LMS) yazılımıdır. Asenkron eğitim özelliğindeki ALMS, uzaktan eğitim konusunda bir eğitim sisteminden beklenen tüm ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarlanmıştır.

Nasıl Kullanılır?

Kolay ve anlaşılan bir arayüze sahip. İlk önce sisteme giriş yapmak için kurumunuzun ALSM web adresine giriş yapmanız gerekir. Kurumunuz size sisteme giriş için kullanıcı adı şifre verecektir. Bu bilgiler genellikle öğrenci numaranız ve TC kimlik numaranız olacaktır.

ALMS Sistemi Nedir, Nasıl Kullanılır?

İlk giriş yaptığınız zaman karşınıza e-posta güncelleme ekranı çıkacaktır. Sistem yöneticiniz e-posta güncelleme işlemini iptal ettiğinde yada daha önce güncelleme yapılıysa bu ekran karşınıza gelmeyecektir. E-posta güncelleme ekranından sonra eğer eğitmeniniz duyuruları ilk açılışta gösterme seçeneğini kapatmadıysa duyurular ekranı karşınıza çıkacaktır. Duyurular okunduktan sonra alt tarafta hepsini okudum kısmına tıklayarak devam edebilirsiniz.

a2

Ana sayfaya eriştiğinizde katılmanız gereken anketler, sınavlarınız, ödevleriniz ve sanal dersleriniz göreceksiniz. Sayfanın ilk başında ‘Yakında Başlayacak Aktivitelerim’ kısmında canlı dersleriniz gözükür. Bu bölümde dersin ne zaman başlayacağı ve yakında varsa sınavınızı tarihleri ile birlikte görüntüleyebilirsiniz. Ayriyeten sayfanın üst orta kısmında gelen mesajınız varsa gözükür. Eğitmeniniz veya sistem yöneticinizden gelen mesaj varsa oradan açabilirsiniz.

a3

‘Son Teslim Tarihlerim’ kısmında yer alan alandan sınavlara katılabilir ödeviniz için dosya ekleyebilirsiniz. Sınav sorularına verdiğiniz yanıtları otomatik kaydeder. Ödevler içinde en fazla 5 dosya ekleme hakkınız var.

a4

Ekranın sol kısmında yer alan ‘Takvim’ bölümünden veya sağ üst kısmında isminize tıkladığınızda gelen ‘Takvimim’ bölümünden sizin için eğitmeninizin belirlediği sınavlar ödev teslim tarihleri ve sanal sınıfları görebilirsiniz.

a5

a6 a7 a8

Sayfanın Sahip Olduğu Menüler

  • Mesaj yazma
  • Şifre değiştirme
  • Sistem yöneticisi yetki verdiyse profil resminizi değiştirme.
  • Aynı zamanda eğitmeniniz isterse notlarınızı sisteme girer ve bu notlarınızı sol menüde yer alan ‘Not Çizelgem’ bölümünden görebilirsiniz.
  • Sanal sınıfa katılmak için ana sayfada sol tarafta yer alan ‘Derslerim’ bölümüne tıklayın. Ardından gelen ekranda katılacağınız dersin üstüne tıklayın. Karşınıza katılabileceğimiz dersler gelecek ve başlayacak ve başlamış dersleri göreceksiniz. Başladı yazan derse tıkladığınızda sanal sınıfa girip derse katılabilirsiniz.

Yorum gönder