Ev Hanımları Emekli Olabilecek Mi? Bakan Açıklama Yaptı!

ev2

Ev Hanımları Emekli Olabilecek Mi? Bakan Açıklama Yaptı!

Ev Hanımları Emekli Olabilecek Mi? Bakan Açıklama Yaptı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada ev hanımlarının emekli olma imkanı kamu çalışanlarının imkanlarının iyileştirilmesi ve EYT ile ilgili açıklama yaptı.

ev

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın emekli maaşlarında düzenleme için çalışmaları yaptıklarını söyleyerek yarın Meclis’e sunacaklarını belirtti. Bakan Vedat Işıkhan, “5 bin lira tek seferlik ödeme, çalışmayan emekliler için geçerli olacak. Kasım ayının ilk yarısında bu ödemeyi yapacağız. Yasal süreç için yarın adım atılacak.” dedi.

Ev Hanımlarına Emeklilik

”Çalışmalarımıza başladık, 5 yıllık dönem içinde bunu hayata geçireceğiz. İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında 3’de 1’lik prim desteğini devletimiz ödeyecek.” sözlerini ifade etti.

”Gençlerimiz muhakkak istihdama katılsın. İşin büyüğü küçüğü yoktur. Bir an evvel çalışma hayatına girmemiz lazım. En azından sosyal güvenlik ve sosyal sigorta hakkını elde ediyorsunuz. Emeklilik bir sonuçtur.

ev1

EYT kapsamında 2 milyon kişiye emeklilik yolu açıldı, 250 bin kişinin de emeklilik süreci devam ediyor. Ocak ayında bir takım iyileştirilmelerin yapılacağını söyledim, maaşlarına da yüzde 50’ye yakın bir artış olacağını ön görüyoruz.” dedi.

Prim Gün Sayısı Düşecek Mi?

”7 bin 200’e güne düşürülmesi bizim için önemli sözlerden biri, 9 bin yerine 7 bin 200 ödeyerek BAĞ-KUR’lulara 5 yıl öncesinde emekli olma hakkı tanıyoruz. Bu konuda temel değişkenlerimiz, standartlarımız olacak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bütçe disiplini doğrultusunda bu hedefimizi de gerçekleştireceğiz.” açıklamasını yaptı.

Yorum gönder