Çıplak Zeytin Havuzuna Giren Çalışan, Olay Hangi Markaya Ait ?

zeytin tankina giren hangi marka

Çıplak Zeytin Havuzuna Giren Çalışan, Olay Hangi Markaya Ait ?

Sosyal medya platformu Tiktok’ta yayınlanan ve Manisa’da olduğu iddia edilen bir tesiste çıplak zeytin havuzuna girme videosu vatandaşlar tarafından tepkilere neden oldu. Konu ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığının, olaya ilişkin inceleme başlattığı duyuruldu.

Manisa’da yaşanan olayda, zeytin fabrikasında çalışan bir kişinin zeytin tankına girerek sepet sepet zeytinleri topladığı görülmektedir. Sosyal medyada yayılan bu videonun ardından bu videonun çekildiği fabrika ve zeytin markası oldukça merak edilmektedir.

Şahıs Yakalandı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, bir kişinin salamura zeytin tankının içine girerek zeytinleri topladığına dair sosyal medyada paylaşılan görüntü ile ilgili inceleme başlatıldığını açıklamasının ardından polis ekipleri harekete geçti. Polis ekipleri, zeytin tankına giren Muharrem İ.’yi Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Hacı İshak Mahallesi’nde yakalayarak, gözaltına aldı.

İşletme Kapatıldı

Öte yandan, Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile görüntülerin çekildiği işletme Akhisar İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince mühürlenerek faaliyetten menedildi, işletme sahibi hakkında idari ceza uygulandı.

 

Konu ile ilgili Tarım Ve Orman Bakanlığından açıklama yapıldı. Açıklama, “Manisa’da salamura zeytinin insan sağlığına uygunsuz şekilde sepetlenmesine dair görüntüler üzerine Bakanlığımızca inceleme başlatılmıştır. Görüntünün çekildiği tespit edilen işletmede, Akhisar Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğümüz Gıda Kontrol Görevlilerince 29 Temmuz 2023 tarihinde resmi kontroller gerçekleştirilmiştir. İşletmenin insan sağlığı ve gıda güvenilirliği açısından tehlike oluşturduğu tespit edilmiş ve faaliyetten menedilmiştir. 5996 Sayılı Kanun kapsamında insan sağlığı ve gıda güvenilirliği açısından tehlike oluşturduğu tespit edilen işletme ve ürünlere yönelik gerekli idari yaptırımlar uygulanmıştır. Ayrıca bilgi işletme ve sosyal medyadaki görüntüye konu olan işletmenin çalışanı kişi hakkında Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.” ifadelerine yer verildi.

Bu Olay Hangi Markaya Ait ?

Manisa’da yaşanan bu olay, videoyu izleyenler tarafından oldukça merak edilmiştir. Zeytin fabrikasında çalışan bir kişinin zeytin tankına girerek zeytinleri toplaması sosyal medyada büyük yankı oluşturdu. Videoyu izleyenler tarafından zeytin fabrikasının ismi merak edildi. Gelen haberlere göre zeytin fabrikasının markası ve adı paylaşılmamıştır.

Olayın ardından Tarım Ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetleme de işletme kapatılmıştır.

 

Yorum gönder