Google Bard’a Yeni Güncelleme Yapıldı!

bard2

Google Bard’a Yeni Güncelleme Yapıldı!

Google Bard’a Yeni Güncelleme Yapıldı!

Google’ın yapay zeka aracı Bard’a gelen güncellemeyle yeni yeteneklerin eklendiği açıklandı. Bard’ın daha hızlı ve verimli hale geldiği duyuruldu. Google Bard‘a gelen güncelleme ile oluşan yeni yeteneklerin, istemlere resim ekleme, yanıtları daha uzun veya daha kısa olacak şekilde ayarlama gibi yetenekler olduğu açıklandı.

Google Bard'a Yeni Güncelleme Yapıldı!

”En Yetenekli Model”

Google Bard‘ın güncellenmesi hakkında yapılan açıklamada; Bard, şimdiye kadar ki en yetenekli model olarak açıklandı. Kullanıcılardan gelen geri bildirimler ve yeni nesil geniş dil modeli PaLM2 için yapılan güncellemelerle birlikte yapay zeka aracının daha sezgisel, hayalperest ve duyarlı hale geldiği belirtildi. Ayriyeten  Bard’ın 40 dilde kullanılabileceği duyuruldu.

Yapılan açıklamada, Google Bard’ın en iyi özelliklerini dünyaya sunmanın önemli olduğu ve Bard’ın daha yetenekli sürümünü kullanıma sunarak dünyanın dört bir yanında, farklı dillerde ve ülkelerde daha güçlü bir ortak çalışma ortamı oluşturulduğu açıklandı.

bard

Yeni Özellikler

Bard’ın artık Maps, YouTube, Oteller ve Uçuşlar’dan gerçek zamanlı bilgileri alabildiği ve bilgi kaynaklarından gerekli duyulan bilgileri bir araya getirebildiği açıklandı.

Bard’ın Gmail, Docs ve Drive’daki bilgilerle etkileşime girmesine izin verebileceği ve böylelikle  kişisel içerik içerisinde de arama yapma ve özetleme seçeneklerine erişilebildiği söylendi.

Google Workspace verilerinin, Bard’ın genel modelini eğitmek için kullanılmayacağı ve istendiği zaman bu özelliğin devre dışı bırakılabileceğini açıklandı.

Bard’ın herkese açık bağlantı paylaşım özelliğinin kullanılarak bir Bard sohbeti paylaşılabildiği ve bu sohbetin paylaşılan kişiler tarafında da kullanılabileceği söylendi.

 

Yorum gönder