Memur Zammı Ne Kadar Olacak? Ocak Ayı Memur Zammı 2024

memur zammi ocak 2024

Memur Zammı Ne Kadar Olacak? Ocak Ayı Memur Zammı 2024

Memur Zammı Ne Kadar Olacak? Ocak Ayı Memur Zammı 2024

Memur maaşlarına 2024 Ocak’ta ne kadar zam yapılacağı merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu konuda yeni bir bilgi verdi. Memur maaşlarına en az ne kadar zam gelecek? Memur maaşları Ocak’ta yüzde kaç zamlanacak? İşte güncel gelişmeler.

Geçen haftalarda 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri sonuçlandı. Hakem Kurulu’nun verdiği karara göre, memur maaşlarına 2024 yılında ilk yarıda yüzde 15, ikinci yarıda yüzde 10, 2025 yılında ilk yarıda yüzde 6, ikinci yarıda yüzde 5 zam gelecek. Bu durumda en düşük memur maaşı ne kadar olacak?

Zam Oranı Yüzde 50’ye Yakın Olacak

Vedat Işıkhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak, memur ve emekli maaşlarına yılbaşında çok büyük bir zam geleceğini açıkladı. Yapılacak zam oranının yüzde 50 civarında olacağını belirtti.

Vedat Işıkhan memur zammına ilişkin şu şekilde konuştu:

“Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50’ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır.”

Işıkhan, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olarak emekli maaşlarına yönelik verdiği emre uygun olarak çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Bakan, “Çalışma tamamlandığında Cumhurbaşkanımıza sunulacaktır. İktidarımız boyunca emeklilerimizi, işçilerimizi, memurlarımızı enflasyona ezdirmedik. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz.” dedi.

memur zammi ne kadar

Bakan Işıkhan’dan EYT’lilere Müjde

Işıkhan, EYT’li 1 milyon 899 bin kişinin emekli olduğunu açıkladı. Maaşı ödenmeyen EYT’lilerin de yıl bitmeden maaşlarını alacaklarını söyledi.

Konuya ilişkin şöyle söyledi:

“BAĞ-KUR prim gün sayısı 9 binden 7 bin 200’e düşürülerek SSK’lılarla eşitlenecek. 1 milyon BAĞ-KUR’lumuzu kapsayacak. Aile Koruma Kalkanı kapsamında her ailede en az bir kişinin, gençler öncelikli olmak üzere çalışması, belirli süreyle sigorta primlerinin tamamının karşılanması sağlanacak. Ev kadınlarına isteğe bağlı sigorta kapsamında prim desteği verilecek.”

bakan isikhan

3600 Ek Gösterge Bekleyenleri de Unutmadı

Işıkhan, birinci derecedeki bütün devlet memurlarının 3600 ek gösterge alacağını söyledi. Yaşlı bakım sigortası için de çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Yorum gönder