Google Haritalar Sürücüyü Ölüme Götürdü!

google haritalar

Google Haritalar Sürücüyü Ölüme Götürdü!

Google Haritalar Sürücüyü Ölüme Götürdü!

Google, haritalar uygulamasının yönlendirmesini izleyen bir sürücünün çökmüş bir köprüden düştüğü ve hayatını kaybettiği bir olay nedeniyle yeni bir yargı süreciyle karşı karşıya.

Google Haritalardan Yolu Takip Eden Sürücü Kırıp Köprüden Düştü!

Philip Paxson’un ailesi, Google’ın dokuz yıl önce yıkılan köprüyü haritalarında güncellemediği için ihmali olduğunu öne sürerek, Philip Paxson’un hayatını kaybetmesi sebebiyle şirkete karşı dava açtı.

Google temsilcisi, şirketin suçlamaları araştırdığını belirtti.

Google Haritalar Sürücüyü Ölüme Götürdü!

Paxson, Eylül 2022’de Kuzey Carolina’nın Hickory şehrindeki hasarlı köprüden geçmeye çalışırken ölmüştü.

Ailenin avukatlarına göre, Paxson iki çocuk babasıydı ve kızının bir arkadaşının evinde düzenlenen doğum günü kutlamasından dönerken öldü. Olay sırasında tanımadığı bir bölgedeydi. Karısı daha önceden iki kızını eve götürmüş ve o da partiye katılanlara temizlikte yardım etmek için geride kalmıştı.

Ailenin avukatları dava hakkında yaptıkları açıklamada, “Yol bilgisine sahip olmadığı için Google Haritalar’ın kendisini güvenli bir şekilde evine, eşine ve kızlarına ulaştıracağına inanarak alternatif yolu takip etti. Ne yazık ki, yağmurlu ve karanlık bir gecede aracını dikkatli bir şekilde kullanırken, Google’ın güncel olmayan yönlendirmelerine itimat ederek çarpıp boğuldu.” ifadelerini kullandılar.

Google Haritalar Sürücüyü Ölüme Götürdü!

Davada, köprünün 2013’te çöktükten sonra yerel halkın Google’a defalarca ulaşarak haritalarını düzeltmelerini istediği de belirtildi. Davada ayrıca köprünün bakımından sorumlu olduğu iddia edilen üç yerel şirket de suçlanıyor.

Yorum gönder