Putin Kalp Krizi Mi Geçirdi, Ne Oldu, Durumu Nasıl?

putin1

Putin Kalp Krizi Mi Geçirdi, Ne Oldu, Durumu Nasıl?

Rusya’da Telegram üzerinden yayın yapan, Kremlin içinden aldığı haberlerle bilinen muhalif yayın General SVR, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in gece rezidansında kalp krizi geçirdiğini kalbinin durduğu, doktorların yaptığı hızlı müdahale sonucunda Rus liderin hayata döndüğünü iddia etti. Gelin hep birlikte haberin detaylarını inceleyelim.

Putin Kalp Krizi Mi Geçirdi, Ne Oldu, Durumu Nasıl?

Vladimir Putin Kim?

Vladimir Vladimiroviç Putin7 Ekim 1952, Leningrad, SSCB), Rusya Federasyonu’nun günümüzdeki devlet başkanı olan Rus politikacı ve eski istihbarat görevlisidir. Putin, 1999–2000 yılları arasında başbakanlık, 2000–2008 yılları arasında başkanlık, 2008–2012 yılları arasında tekrar başbakanlık görevini üstlenmiştir. Başbakanlığı döneminde, iktidar partisi Birleşik Rusya’nın genel başkanlığı görevini üstlenmiştir.

2007 yılında Time Yılın Kişisi seçilmiştir. 2015 yılında Time’ın En Etkili Kişiler Listesinde 1. sırada yer almıştır. Forbes 2013-2016 yılları arasında her yıl onu Dünyanın En Güçlü Kişisi seçmiştir.Putin, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’dan sonra Avrupa’da en uzun süre görev yapan ikinci devlet başkanıdır.

putin2

Ne Oldu?

General SVR’nin iddiasına göre pazar akşamı saat 21.05 sularında rezidansta görev yapan gizli servis yetkilileri, Putin’in odasında bir düşme sesi  geldikten sonra içeri giren korumalar Putin’i yerde buldu. Görevli doktorların hemen olay yerine çağırıldığı ve hemen müdahale edildiğini aktardı. General SVR’nin iddiasına göre doktorlar, hızlı müdahale ile Putin’in duran kalbini çalıştırdı ve Rus lider rezidansta tıbbi araçlar olan özel bir odaya alındı.

 

Rusya Devlet Başkanı’nın durumunun stabil olduğu ve 24 saat tıbbi gözetim altında tutulduğu aktarıldı. Putin’in ölmesi durumunda atılacak durumlara dair bir toplantı yapıldığını belirtti.

Yorum gönder