ABD Uçağı Nereye Düştü, Ölü Var Mı?

abd2

ABD Uçağı Nereye Düştü, Ölü Var Mı?

ABD Avrupa Komutanlığı(EUCOM), 10 Kasım Cuma günü Doğu Akdeniz’de bir Amerikan askeri uçağının düştüğünü bildirdi.

Merkezi Almanya’nın Stuttgart kentinde bulunan ABD Avrupa Komutanlığından yapılan açıklamada, Doğu Akdeniz’de eğitim faaliyetleri yapan bir ABD askeri uçağının cuma akşamı kaza kırıma uğrayarak düştüğü belirtildi.

ABD Uçağı Nereye Düştü, Ölü Var Mı?

EUCOM açıklamasında, “Bir ABD askeri helikopteri, askeri eğitim kapsamında rutin bir havada yakıt ikmali görevi sırasında kırıma uğrayarak Akdeniz’e düştü. Helikopterdeki 5 askeri personelin tamamı öldü” açıklaması yapıldı.

Olaydan sonra yakındaki ABD askeri helikopteri ve gemilerinin dahil olmasıyla arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığı belirtilen açıklamada, soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

abd

EUCOM’dan dün yapılan açıklamada, askeri uçağın düştüğü bilgisi verilerek, “Bu eğitim olayının sebebi araştırılıyor. Fakat helikopter sortilerinin tamamen eğitimle alakalı olduğunu ve herhangi bir düşmanca eylem emaresi bulunmadığını kesinlikle söyleyebiliriz” sözleri ifade edildi.

İsrail’in Gazze’ye saldırılarının başlamasının ardından ABD ordusu Akdeniz’e iki uçak gemisi dahil yoğun konuşlandırmalar yapmış ve bölgede tatbikatlara başlamıştı.

Yorum gönder