Instagram Hesabı Geçici ve Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

instagram hesabi gecici ve kalici olarak nasil silinir

Instagram Hesabı Geçici ve Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Instagram Hesabı Geçici ve Kalıcı Olarak Nasıl Silinir? Bu yazımızda Instagram hesap silme, Instagram hesap dondurma hakkında tüm merak edilenleri derledik. Ayrıca; Instagram hesabı geçici kapatma süresi ne kadar? Dondurulan Hesap ne zaman kapanır? sorularının da cevaplarını yazımızın devamında bulabilirsiniz…

Instagram Hesabı Geçici ve Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

instagram hesabi gecici ve kalici olarak nasil silinir.1jpg

Her ay bir milyardan fazla aktif kullanıcısı olan Instagram, dünyanın en yaygın kullanılan sosyal ağ sitelerinden biridir. Ancak, kişisel veya mesleki yükümlülükler nedeniyle siteden çekilmeniz gereken zamanlar vardır. Çevrimiçi kültürünüzü vurgulamak ve sosyal medyadan bir adım geri çekilmek isteyebileceğiniz bir nokta gelir ve Instagram hesabınızı nasıl sileceğinizi merak edebilirsiniz.

Instagram hesabınızı silme kararınız bir dizi faktör tarafından motive edilebilir. Gizlilikle ilgili endişeler, sosyal medya bağımlılığı, ruh sağlığı üzerindeki zararlı etki ve diğer birçok faktörden kaynaklanıyor olabilir. Ve bu tamamen normaldir. Bu makale size Instagram hesabınızı bir bilgisayar, iPhone veya Android uygulamasında nasıl geçici olarak devre dışı bırakacağınızı veya kalıcı olarak nasıl sileceğinizi gösterecektir. Ancak, bunu yapmadan önce Instagram hesabınızı silmenin sonuçlarının farkında olmalısınız.


Instagram Silme  Nedenleri?

instagram silme nedenleri

Instagram hesabını nasıl sileceğinizi tartışmadan önce, Instagram hesabınızı silmek için sahip olabileceğiniz bazı nedenler vardır. NordVPN’e göre, insanların Instagram’dan ayrılmayı seçme nedenleri aşağıda listelenmiştir.

  • Instagram kullanıcıları, ağ üzerinde düzenli olarak farklı siber zorbalık türleriyle karşılaşıyor.
  • İnsanlar genellikle sonsuz resim ve video sütunlarında gezinerek zamanlarını boşa harcadıklarını düşünürler.
  • İnsanlar bazen sosyal medya gizliliği konusundaki endişeleri nedeniyle Instagram’ı kullanmayı bırakıyor.
  • Ruh sağlıkları ve refahları hakkında endişelendikleri için, platformun birçok kullanıcısı onu kullanmayı bırakıyor.
  • İnsanlar sosyal medyada sürekli mutlu ve güzel fenomenler gördükleri için bazen kendilerini Instagram’da gördükleriyle kıyaslıyorlar. Sosyal medyanın çoğu zaman gerçekliği çarpıttığı gerçeğine rağmen, insanlar yine de depresyon, yalnızlık ve sosyal kaygı yaşayabilir.
  • Bazı Instagram kullanıcıları dolandırıcılık nedeniyle takibi bırakıyor. Sosyal medya dolandırıcıları giderek artmakta ve kişisel bilgileri, parayı ve hesapları çalarak Instagram uygulamasından ve topluluğundan faydalanmak için yeni yöntemler bulmaktadır.

Bir Instagram Hesabını Devre Dışı Bırakmak ile kalıcı Olarak Silmek Arasındaki Fark Nedir?

Hedeflerinize bağlı olarak bir Instagram hesabını silmenin birkaç yolu vardır. En büyük sosyal ağlardan biri olan Instagram’ı kullanmayı bırakmanın zamanının geldiğine karar verirseniz iki seçeneğiniz vardır: hesabınızı silebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. İkisi arasında önemli bir fark var.

Instagram hesabınız askıya alındığında yorumlar, beğeniler, tüm fotoğraf ve videolarınız, takipçi sayınız ve diğer bilgilerin tümü gizlenir. Hesabınızı geçici olarak devre dışı bıraktığınızda kimse profilinizi göremez, ancak özel mesajlarınız gibi şeylere yine de erişebilirsiniz. Uygulama veya web sitesi üzerinden Instagram’a giriş yaparak, devre dışı bırakıldıktan sonra istediğiniz zaman kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Instagram, hesabınızı sildiğinizde resimler, klipler, bahsedenler, yorumlar, beğeniler ve takipçi listeleri dahil olmak üzere tüm profil içeriğinizi kalıcı olarak silecektir. Daha sonra geri almanız gerekmesi ihtimaline karşı hesabınızı iptal etmeden önce profil verilerinizin yedek bir kopyasını almanızı tavsiye ederiz.


30 Gün Sonra Silinen Instagram Hesapları Geri Getirilemiyor

Sil düğmesine bastığınızda, halk artık Instagram hesabınıza erişemez. Fikrinizi değiştirmek için 30 gününüz var. Instagram’ı tekrar ziyaret etmeye karar verirseniz, profilinize erişmek için kullanıcı adınızı ve şifrenizi kullanarak tekrar giriş yapın.

Instagram, silme talebinden 30 gün sonra tüm verilerinizi tamamen siler; hesabınızı tekrar kullanamaz veya kurtaramazsınız. Bu nedenle, hesabınızı silmeden önce fotoğraflar, videolar, arşivlenmiş gönderiler, doğrudan mesaj yazışmaları ve diğer önemli veriler dahil olmak üzere Instagram içeriğinizi yedeklemenizi tavsiye ederiz.

Instagram Hesabınızı Silmeden Önce Bir Yedekleme Oluşturun ve Verileri İndirin
Hesabınızı silmeyi seçerseniz, Instagram verilerinizi yönetmenize ve indirmenize olanak tanır. Daha sonra ihtiyaç duymanız halinde resimlerinizi, gönderdiğiniz makaleleri, kaydırmaları, arşivlenmiş gönderileri ve diğer bilgileri yedekleyin. Hesabınızı sildikten sonra Instagram Veri İndirme işlevinin artık kullanılamayacağını unutmayın.

Bu adım adım öğretici, instagram hesabını nasıl sileceğinizi yapmadan önce Instagram verilerinizi Instagram web sitesinden ve uygulamasından nasıl çıkaracağınızı gösterecektir.

Uygulamadan

Sağ üst köşedeki üç yatay çizgiye dokunarak ve “Etkinliğiniz “i seçerek profilinize erişin.
İkinci olarak, “Bilgilerinizi indirin” seçeneğine tıklayın.
E-posta adresinizi gönderin ve “İndirme talep et” seçeneğini seçin.

Web sitesinden

Sol alttaki “Diğer” menüsünü açın ve “Ayarlar “ı seçin.
“Gizlilik ve güvenlik” seçimini yapın.
“İndirme iste” seçeneğine tıklayın.
E-posta adresinizi girin ve doğrulayın.
Verileri talep ettikten sonra Instagram’ın indirme bağlantısını size e-posta ile göndermesi 14 güne kadar sürebilir.


Instagram Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

instagram hesabi kalici olarak nasil sililnir

Instagram hesabınızı kalıcı olarak silmenin birkaç yolu vardır. İşte farklı platformlar için adımlar.

Android’de Instagram Hesabı Nasıl Silinir
Instagram hesabınızı Android uygulamasının en son sürümünden silemezsiniz. Instagram hesabınızı Android’de devre dışı bırakmak için mobil tarayıcınızdaki “Instagram hesabını sil” sayfasına gidin. Oraya ulaşmanın yolu budur:

  • Hesabınızı silmek veya devre dışı bırakmak için akıllı telefon tarayıcınızı açın ve bu bağlantıya veya hesap iptali sayfasına dokunun.
  • Instagram hesabınızı silmek istemenizin gerekçesini seçin.
  • Hesap şifrenizi bir kez daha yazın.
  • “Hesabımı kalıcı olarak sil” bağlantısına tıklayın.

iPhone veya iPad’de Instagram Hesabı Nasıl Silinir?

Instagram uygulaması ve web sitesi, Android’den farklı olarak hesabınızı silmenize veya devre dışı bırakmanıza izin verir. Instagram hesabınızı aşağıdaki uygulama aracılığıyla silebilirsiniz.

  1. Instagram uygulamasını açın. iPhone’unuzdaki Instagram uygulamasının en son sürümü çalıştırdığından emin olun.
  2. Profil resminizin üzerine gelin ve sağ üstten hamburger menüsünü seçin.
  3. Ardından “Hesap “ı seçtikten sonra “Hesabı sil “e tıklayın.
  4. İşlemi tamamlamak için hemen Hesabı Sil’e basın.
  5. Daha fazla onaylamak ve gerekçeyi seçmek için Hesabı Silmeye Devam Et’i seçin.
  6. Instagram şifrenizi bir kez daha girdikten sonra Sil’e dokunun.
  7. İşlemi tamamlamak için Tamam’a dokunun.

Web Sitesi Üzerinden Instagram Hesabı Nasıl Silinir?

Android ve PC kullanıcılarının Instagram hesaplarını silmeleri için prosedür neredeyse aynıdır. Instagram hesabınızı kalıcı olarak silme işlemini gerçekleştirmek için hesap silme ana sayfasına gidin ve adım adım talimatları izleyin.

  • https://www.instagram.com/accounts/remove/request/permanent/ adresinde Instagram hesap silme sayfasını açmak için web tarayıcınızı kullanın. Oturum açarak silmek istediğiniz hesaba erişin.
  • Giriş yaptıktan sonra, Instagram hesabınızı silmek istemeniz için açılır menüden bir neden seçin.
  • Hesabınızı iptal etmek istemenizin nedenini belirtin.
  • Hesabınız için şifrenizi girin ve “Hesabımı sil” seçeneğini seçin.
  • Bunu onayladığınızda hesabınız ve ilişkili verileri kalıcı olarak yok edilecektir.

Bunlar Instagram hesabınızı kalıcı olarak silmek için üç basit yöntemdir.


Instagram Hesabınızı Yeniden Etkinleştirme

instagram hesabini yeniden etkinlestirme

Herhangi bir nedenle hesabınızı saklamak isterseniz Instagram hesabınıza tekrar giriş yapabilirsiniz. Hesabınızı silmenizin üzerinden 30 günden fazla zaman geçtiyse hesabınızı geri alamayacağınızı unutmayın. Kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yaptıysanız ve hesabınızı iptal etmek istediğinizi belirten bir bildirim aldıysanız Instagram hesabınızı geri yüklemek için “Hesabı Kaydet” düğmesine tıklamanız yeterlidir.


Instagram Hesabı Geçici Olarak Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

instagram hesabi gecici olarak nasil devre disi birakilir

Instagram hesabınızı tamamen silmek yerine geçici olarak da devre dışı bırakabilirsiniz. Hesabınızı geçici olarak devre dışı bırakırsanız profiliniz, resimleriniz, yorumlarınız ve beğenileriniz gizlenir ve başka hiç kimse hesabınızı arama sonuçlarında bulamaz veya Instagram fotoğraflarınızı veya videolarınızı görüntüleyemez. Hesap bilgileriniz kaydedildiği için kullanıcı adınızı ve şifrenizi girerek hesabınızı her zaman yeniden canlandırabilirsiniz.

Tüm hesabınızı ve verilerinizi silmek zorunda kalmadan Instagram’a kısa bir ara vermek istiyorsanız, bu çok yararlı olabilir. Instagram hesabınızı geçici olarak nasıl sileceğinizi öğrenmek için aşağıdaki adımları izleyin.

  • Instagram.com’da Instagram giriş bilgilerinizi girin. Ardından Daha Fazla, Ayarlar ve Profili Düzenle’ye tıklayın. Aşağıya doğru kaydırın ve Hesabımı geçici olarak devre dışı bırak seçeneğine tıklayın.
  • Instagram hesabınızı şimdi devre dışı bırakma nedeninizi seçin, ardından Instagram şifrenizi ve hesabınızın otomatik olarak yeniden başlatılmasını istediğiniz zamanı girin.
  • Son olarak, Geçici olarak devre dışı bırak etiketli hesap girişine tıklayın.

Bir Android akıllı telefon kullanırken prosedür temelde aynıdır. Tarayıcınızı açarak Instagram hesabınıza giriş yapın ve bunu yapın. Bundan sonra, ekranın üst kısmındaki ayarlar dişli simgesine basın, “Profili Düzenle “yi seçin, aşağı kaydırın ve “Hesabı Geçici Olarak Devre Dışı Bırak “ı seçin.

Hem Instagram web sürümü hem de Instagram uygulaması, iPhone’unuz varsa hesabınızı geçici olarak devre dışı bırakmanıza olanak tanır. Instagram hesabınızı web üzerinden silmek için Android için verdiğimiz talimatların aynısını kullanabilirsiniz. Instagram uygulamasını kullanarak bir Instagram hesabını nasıl sileceğinizi öğrenmek için aşağıdaki talimatları izleyin.

    1. Instagram programını başlatın. iPhone’unuzdaki Instagram uygulamasının en son sürümü çalıştırdığından emin olun.
    2. Sağ üst köşede, profil resminize tıkladıktan sonra hamburger menüsüne dokunun.
    3. Bundan sonra, Hesap’ı seçtikten sonra Hesabı sil’e tıklayın.
    4. Bundan sonra, Hesabı devre dışı bırak’a tıklayın.
    5. Devre dışı bırakma nedenini belirtin.
    6. Şifrenizi girin.
  1. Bundan sonra Hesabı Geçici Olarak Devre Dışı Bırak’a dokunun.
  2. Eylemi onaylamak için Evet’e dokunun.

Sonuç Instagram Hesabı Nasıl Silinir?

Yukarıdaki yöntemleri kullanarak Instagram hesabınızı nasıl sileceğinizi takip edebilirsiniz. Belirtildiği gibi, Instagram hesabınızı devre dışı bırakmanın profilinizin, fotoğraflarınızın, videolarınızın, yorumlarınızın, beğenilerinizin ve takipçilerinizin kalıcı olarak silinmesine neden olacağını unutmamalısınız.


👉 Instagram PP Büyütme 2023 – Instagram Profil Büyütme Nasıl Yapılır?

👉 Instagram Gizli Hesap Görme 2023 – İOS-Android Ücretsiz

👉 Facebook ve Instagram Ücretli Mavi Tik Nasıl Alınır?

Yorum gönder