KPSS Ortaöğretim Meslekleri Neler? KPSS Lise Mezunları Hangi Meslekleri Seçebilir?

kpss ortaogretim meslekleri neler kpss lise mezunlari hangi meslekleri secebilir

KPSS Ortaöğretim Meslekleri Neler? KPSS Lise Mezunları Hangi Meslekleri Seçebilir?

KPSS Ortaöğretim sınavına girmeyi düşünen adayların en çok merak ettiği sorulardan olan KPSS Ortaöğretim Meslekleri Neler? KPSS Lise Mezunları Hangi Meslekleri Seçebilir? sorularının yanıtlarına bu makalemizden ulaşabilirsiniz. KPSS Ortaöğretim sınav sonucu 2 yıl geçerlidir. KPSS ortaöğretim sınavına liseden mezun olmayan ama 2 yıl için mezun olacak adaylar ile ön lisans ve lisans programından mezun olmamış adaylar girebilir.

KPSS Ortaöğretim Meslekleri Neler?

kpss ortaogretim meslekleri neler

KPSS Ortaöğretim sınavı ile yapılan atamalarda memur kadrolarına girebilmek için yüksek puan almak gerekiyor. Bunun nedeni ortaöğretim mezunları için açılan kadroların az olmasından dolayıdır. Kadroların az olmasından dolayı KPSS Ortaöğretim atama puanları yüksektir.

Ancak 70 ve üzeri KPSS puanı aldıktan sonra tek alternatifiniz tercih yapılarak sonuçlanan Genel Atamalar değil. Birçok devlet kurumu Genel Atamalar’ın dışında ara dönemlerde memur alımı yapıyor. Ara dönemlerde yapılan bu atamalar “açıktan atama” şeklinde ifade ediliyor.

Özellikle Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı yıl içinde çok sık açıktan atama ile işçi ve memur alımı yapıyor. Bu memur alımları içinde Düz Lise mezunları için ayrılan kadrolar da yer alıyor. Ancak bu atamalarda ilk olarak bir önceki paragrafta bahsettiğimiz KPSS’den en az 70 puan almak şartı ile karşılaşacağınızın altını şimdiden çizmekte fayda görüyoruz.


KPSS Lise Mezunları Hangi Meslekleri Seçebilir?

kpss lise mezunlari hangi meslekleri secebilir

Yukarıda belirttiklerimiz dışında KPSS Ortaöğretim puanı ile girilebilecek meslekler aşağıdaki gibidir.

Şoför

Teknisyen

Kaloriferci

Hemşire

Sağlık Teknisyeni

Hizmetli

Sağlık Memuru

Veteriner Sağlık Teknisyeni

Laborant

Rasatçı

Zabıta Memuru

İtfaiye Eri

Memur

Çocuk Bakıcısı

Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni

Ebe

Aşağıdaki memurluklara tercih yapabilmek için, kadroların karşılığı olan özel nitelikleri taşımak gerekiyor. Bu nitelikler arasında ilgili bölümden mezun olmak ya da sertifika sahibi olmak gibi kriterler mevcuttur.

-Bekçilik

-Hizmetli kadroları (aşçı, temizlik görevlisi, kalorifer görevlisi vs gibi kadrolar)

-Belediyeler (zabıtalık dahil)

-Orman koruma memuru

-Memurluk

-Laborant ve diğer sağlık alanları

-Zabıt katiplikleri

İnfaz Koruma


İmam Hatip Mezunları KPSS’de Nereleri Tercih Edebilir?

Yorum gönder