Mete Atatüre Kim, Ne İş Yapıyor, Kimin Oğlu?

mete

Mete Atatüre Kim, Ne İş Yapıyor, Kimin Oğlu?

Mete Atatüre Kim, Ne İş Yapıyor, Kimin Oğlu?

İngiltere’nin Cambridge Üniversitesi’nde genç Türk bilim insanı Prof. Dr. Mete Atatüre, üniversitenin Fizik bölümü olan Cavendish Laboratuvarı’nın 16’ncı bölüm başkanı olarak atandı.

Mete Atatüre Kim, Ne İş Yapıyor, Kimin Oğlu?
Bölümün resmi internet sitesinden yayımlanan duyuruya göre; genç Türk bilim insanı Prof. Dr. Mete Atatüre, ilk başkanlığını elektromanyetik teorinin kurucularından James Clerk Maxwell’in yaptığı Cambridge Üniversitesi Fizik Bölümü olan Cavendish Laboratuvarı’nın bölüm başkanı olarak atandı.

Atatüre, “Bana güvenilmesinden ve Cavendish Laboratuvarı’nı sorgulama ve meydan okuma dürtüsüyle hareket eden harika bir bilimsel keşif yeri haline getiren herkesin ayak izlerini takip etmekten inanılmaz derecede onur duyuyorum” dedi.

Mete Atatüre Kim?

Mete Atatüre,1975’te Kayseri’de doğdu. Ortaöğrenimini  1992 yılında Ankara Gazi Anadolu Lisesinde, yüksek öğrenimini 1996’da Bilkent Üniversitesi Fizik bölümünde bitirdi. Boston Üniversitesi Kuantum Görüntüleme Laboratuvarında doktora yaptı.

mete2

2002-2007 yılları arasında Zürih Federal Teknoloji Enstitüsü Kuantum Fotonik Grubu’nda Ataç İmamoğlu ile çalıştı. 2007’de Cambridge Üniversitesi, Cavendish Laboratuvarında öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. Cambridge Üniversitesinde kurduğu araştırma grubuyla beraber kuantum fiziği ve geleceğin teknolojileri üzerine çalışan Atatüre, 2011 yılında doçentlik unvanını aldı.

Atatüre, 2010-2015 yılları arasında da Çin Bilim Akademisi’nin Seçkin Davetliler Programı dahilinde bilimsel danışmanlık yaptı. İngiltere’de Institute of Physics (Fizik Enstitüsü), Türkiye’de Bilim Akademisi üyesidir.

Atatüre, kuantum teknolojilerinde yaratarak yarı iletkenler ve elmastaki kuantum optik fenomenlerine öncü katkılarından dolayı 2020 Thomas Young Madalyası ve Ödülü’nü kazandı.

Kimin Oğlu?

Mete Atatüre, emekli general ve uluslararası ilişkiler hocası Prof. Dr. Süha Atatüre’nin oğludur.

suha

Yorum gönder