Metin Oktay’ın 32.Ölüm Yıldönümü Mezarında Anıldı!

metin

Metin Oktay’ın 32.Ölüm Yıldönümü Mezarında Anıldı!

Metin Oktay’ın 32.Ölüm Yıldönümü Mezarında Anıldı!

Türk futbolunun ve Galatasarayın efsanevi futbolcusu Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay’ın vefatı üzerine 32. yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Metin Oktay'ın 32.Ölüm Yıldönümü Mezarında Anıldı!

Kozlu Mezarlığı’ndaki anma törenine Galatasaray Spor Kulübü İkinci Başkanı Metin Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan, Metin Oktay’ın yakınları, 1905 GSYİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hatipoğlu, kulüp üyeleri, futbol akademisinden oyuncular ve taraftarlar katıldı.

oktay

Metin Öztürk Konuşması

“Ben çok şanslıyım ki benim adım Metin. Metin Oktay’dan geliyor. Rahmetli Metin Oktay’ın Palermo’ya transfer olduğu dönem bütün Galatasaraylı çocukların adı Metin olarak kondu. Rahmetli Metin Oktay Abimiz sadece Galatasaray’ın değil Türk futbolunun bir sembolüydü. Üstüne filmler yapıldı. Futbolu bıraktıktan sonra da her dönem beyefendiliğini bırakmadı. Galatasaray’dan Galatasaray’a katkı vererek bırakan birçok sporcu geldi geçti. Hepsi ayrı bir değer; fakat Metin Oktay bir taneydi. Efsaneydi. Boşuna Taçsız Kral denmedi. Bizim Florya Tesislerimizi adı Metin Oktay. Dursun Aydın Özbek liderliğinde bu yönetim, 45 sene sonra Kemerburgaz’a taşınacağında hangi ismi koyalım diye düşünmedi bile. Bunu bir görev olarak addeddi. Tesislerimizin adı Metin Oktay.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti.

oktay2

“Bu cumartesi günü orada Divan Kurulu toplantımız yapılacak. 3.5 ayda kaba inşaatı bitti. Tarihte bir ilk. A takımımız ocak, şubat ayı gibi oraya geçecek. İnşallah gelecek haziran ayında da altyapımız geçecek. Yeni Metin Oktaylar orada yetişecek. Rahmetli kaptanımız, Taçsız Kralımız Metin Oktay’ın bu vesileyle ruhunu bir kez daha şad ettik. Kendisini tanıma şerefine nail olmuş, ismini taşıyan kardeşi olarak büyük bir gurur ve mutluluk duyuyorum. Ailenin de bu gününde acısını paylaşıyorum. Mekanı cennet olsun.” sözlerini ifade etti.

Yorum gönder