Ocak Partisi’nin Kurucusu Kim ,El İşareti Ne Anlama Geliyor?

isaret

Ocak Partisi’nin Kurucusu Kim ,El İşareti Ne Anlama Geliyor?

Yerel seçim öncesi düzenlediği basın toplantısında konuşan Ocak Partisi Genel Başkanı Kadir Canpolat, parti olarak bütün illerde, ilçelerde bağımsız aday çıkarma kararı aldıklarını açıkladı. Canpolat’ın partisinin “kutsal” el işaretini tanıttığı anlar ise sosyal medyada gündem haline geldi.

Kurucusu Kim?

Türkiye siyasi hayatına bir parti daha eklendi. Osmanlı Ocakları Teşkilatı tarafından kurulan Ocak Partisi’nin tanıtım toplantısı Bilecik’in Söğüt ilçesindeki Ertuğrul Gazi Türbesi’nde yapıldı. Ocak Partisi tarafından Ertuğrul Gazi Cami’nde kılınan cuma namazı sonrası mevlit okutuldu. Mevlitin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Ocak Partisi Kurucusu Kadir Canpolat, partinin resmen 2 Haziran 2023 itibariyle kurulduğunu söyledi.

Ocak Partisi'nin Kurucusu Kim ,El İşareti Ne Anlama Geliyor?

Ocak Partisi Genel Başkanı Kadir Canpolat, Sincan İlçe Başkanı Şerafettin Kütük’e ziyarette bulundu. Canpolat “Şimdi kongrelerimizi gerçekleştiriyoruz. İlçe kongrelerinden sonra il kongrelerimizi de hızlı bir şekilde bitirip daha sonra seçimlere müdahil olacağız. Yerel yönetim seçimlerinde, Ocak Partisi olarak bütün illerde, ilçelerde bağımsız bir şekilde, hiçbir ittifakın günahına ortak olmadan, hiç kimsenin hatasına dahil olmadan kendi partimizin bünyesinde bütün il ve ilçelerde adaylarımızı çıkarma kararı aldık. Bunu Sincan’da da yapacağız, bunu Ankara’nın her yerinde, tüm Türkiye’nin her yerinde, hatta dünya genelindeki temsilcilerimiz ile birlikte yapacağız” açıklamasını yaptı.

ocak1

El İşaretinin Anlamı Ne?

Canpolat, partisinin el işaretini de tanıttı. Canpolat şu ifadeleri kullandı:  “Bizim kutsal işaretimiz bu. Bu varlık ve bütünlük, herkesi bir araya getirme sembolüdür. Abdülhamit Han Hazretleri de bu işareti kullanmıştır, Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bu işareti kullanmıştır. Biz de bu işaretin izinde ve emrindeyiz.”

Yorum gönder