Okullar Kaç Gün Olacak

okullar kac gun olacak

Okullar Kaç Gün Olacak

Okullar 4 gün mü olacak sorusu yeniden gündeme oturdu. Okullar kaç gün olacak sorusu geçen yıl olduğu gibi bu yıl da araştırılmaya devam ediliyor. Avrupa’nın bazı ülkelerinde pilot olarak eğitim vermeye başlamış olan okulların 4 gün eğitim verme kararı Avrupa’da da tartışılmaya devam etmekte. Peki okullar 3 gün tatil olacak mı ? Detaylar haberimizde.

okullar kac gun olacak netlesti mi

Okullar 4 Gün Olacak Mı ?

Ülkede bulunan okulların yarısından fazlasında işten çıkarmaların da gündemde bulunduğu hatırlatılan Dernek açıklamalarında, 630 okul yetkilisi ile görüşüldüğü ve okulların %60’ının tasarruf yapma amacı ile öğretim gün sayısını dörde indirilmesini desteklediği belirtildi. Türkiye’de ise henüz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmış net bir açıklama bulunmamakta. Açıklamanın yapılması ile birlikte net bilgi haberimizde yer alacaktır. Türkiye de hali hazırda 5 gün okul 2 gün tatil uygulaması mevcut. Ancak bu 2 gün tatil süresi içinde öğrenciler tatil yapmak yerine dershane, özel ders gibi eğitim almaya devam ediyorlar. Bu durum öğrencilerin gelişmesine de engel oluyor.

Okulların 4 Gün Olması Kararına Veliler Tepkili

Dört gün okul olması uygulamasını destekleyenler, enerji fiyatlarında olan artışın okullara bir yılda 500 bin pounda kadar varan yükler getirdiğine işaret etti ve 4 gün öğretimin enerji tasarrufuna katkıda bulunacağını savundu.

Yorum gönder