Reflor Ne İçin Kullanılır? Reflor Yan Etkileri Nelerdir?

Ekran goruntusu 2023 08 09 161043

Reflor Ne İçin Kullanılır? Reflor Yan Etkileri Nelerdir?

Reflor Ne İçin Kullanılır? Reflor Yan Etkileri Nelerdir?

Reflor 250 MG, mikrobik, bakteriyel ya da antibiyotik kullanımından kaynaklanan ishalin önlenmesi ve tedavisinde kullanılan reçetesiz bir ilaçtır. Ayrıca çocuklarda rotavirüsün neden olduğu ishal tedavisinde de kullanılır. Etken maddesi bir tür probiyotik maya olan Saccharomyces boulardii’dir. Bu maya bağırsak dostudur ve bağırsaktaki patojenleri etkisiz hale getirir.

Reflor, ayrıca şu durumlarda da kullanılabilir:

Tüple beslenen hastalarda ishal
Seyahat ishali
Akne tedavisinde
Helikobakter pilori tedavisinde (Standart H. pylori tedavisi ile birlikte kullanılır)


Reflor Yan Etkileri Nelerdir?

Reflor 250 MG, genellikle iyi tolere edilen bir ilaçtır. Ancak bazı kişilerde nadiren görülebilen yan etkileri vardır. Bunlar arasında hiperkalemi (kan potasyum seviyesinin yükselmesi), hipotansiyon (kan basıncının düşmesi), baş ağrısı, mide bulantısı, kusma, ishal, karın ağrısı, iştahsızlık, alerjik reaksiyonlar, deri döküntüleri, kaşıntı, kurdeşen ve anafilaktik şok sayılabilir. Bu yan etkilerden herhangi biri ortaya çıkarsa veya şiddetlenirse doktorunuza başvurunuz.


Reflor Etkin Madde

Reflor 250 MG’nin etkin maddesi Saccharomyces boulardii’dir. Saccharomyces boulardii, probiyotik işlevi gören bağırsak dostu bir mayadır. Vücudumuzdaki iyi bakteriler gibi gastrointestinal sisteme zarar veren kötü bakterileri veya patojenleri etkisiz hale getirir.

Reflor Ne İçin Kullanılır? Reflor Yan Etkileri Nelerdir?


Reflor İlaç Firması

Reflor 250 MG’nin ilaç firması Berko İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş.’dir. Berko İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş., 1984 yılında eczacı Berat Beran tarafından kurulmuş olan bir ilaç firmasıdır. Şirket, toplum sağlığı için çalışmakta, yerli üretici olarak Türk ilaç sektörünün ve ülke ekonomisinin sürdürülebilir oluşumuna katkı sağlamaktadır. Şirketin ürün portföyünde soğuk algınlığı ve grip ilaçlarından antibiyotiklere kadar geniş bir yelpazede ilaçlar yer almaktadır.


Reflor Fiyatı

Bu ilacın fiyatı 241 ₺’dir. Bu fiyat, ilacın eczane satış fiyatı olup, KDV dahildir. Bu ilacı reçete ile almanız gerekmektedir. Reçeteli ilaçlarda, sosyal güvenlik kurumunun belirlediği katılım payı oranında bir indirim uygulanmaktadır.


İlginizi Çekebilecek Makaleler

KERENDIA Ne İçin Kullanılır? KERENDIA Yan Etkileri Neler?

Yorum gönder