FOLAS Ne İçin Kullanılır? FOLAS Yan Etkileri Nelerdir?

Ekran goruntusu 2023 08 09 154619

FOLAS Ne İçin Kullanılır? FOLAS Yan Etkileri Nelerdir?

FOLAS Ne İçin Kullanılır? FOLAS Yan Etkileri Nelerdir?

FOLAS 5 MG TABLET (50 ADET), folik asit eksikliğine bağlı olarak ortaya çıkan kansızlık (anemi) ve ağız içi yaralarının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Folik asit, vücutta kırmızı kan hücrelerinin oluşumu ve DNA sentezi için gerekli olan bir B vitamini türüdür. Folik asit eksikliği, gebelik, emzirme, alkolizm, bazı ilaçlar, beslenme bozuklukları ve kronik hastalıklar gibi durumlarda ortaya çıkabilir. Folik asit eksikliği, kırmızı kan hücrelerinin normalden büyük olmasına ve yeterli sayıda üretilememesine neden olur. Bu da kansızlık belirtileri olarak halsizlik, yorgunluk, solukluk, nefes darlığı, çarpıntı, baş ağrısı ve baş dönmesi gibi şikayetlere yol açar. Ayrıca folik asit eksikliği, ağız içinde aft adı verilen yaraların oluşmasına da neden olabilir.

FOLAS, folik asit eksikliğini gidererek kansızlık ve ağız içi yaralarının tedavisine yardımcı olur. FOLAS’ın etkin maddesi folik asittir. FOLAS tablet şeklinde olup günde 1-2 tablet alınması tavsiye edilir.


FOLAS Yan Etkileri Nelerdir?

FOLAS, genellikle iyi tolere edilen bir ilaçtır. Ancak bazı kişilerde nadiren görülebilen yan etkileri vardır. Bunlar arasında mide bulantısı, kusma, ishal, karın ağrısı, iştahsızlık, alerjik reaksiyonlar, deri döküntüleri, kaşıntı, kurdeşen ve anafilaktik şok sayılabilir. Bu yan etkilerden herhangi biri ortaya çıkarsa veya şiddetlenirse doktorunuza başvurunuz.


FOLAS Etkin Madde

FOLAS’ın etkin maddesi folik asittir. Folik asit, vücutta kırmızı kan hücrelerinin oluşumu ve DNA sentezi için gerekli olan bir B vitamini türüdür. Folik asit eksikliği, kansızlık ve ağız içi yaralar gibi sağlık sorunlarına neden olabilir.

FOLAS Ne İçin Kullanılır? FOLAS Yan Etkileri Nelerdir?


FOLAS İlaç Firması

FOLAS 5 mg, Berko İlaç ve Kimya San. A.Ş.’nin ürettiği bir ilaçtır. FOLAS, folik asit eksikliğine bağlı olarak ortaya çıkan kansızlık (anemi) ve ağız içi yaralarının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Folik asit, vücutta kırmızı kan hücrelerinin oluşumu ve DNA sentezi için gerekli olan bir B vitamini türüdür. FOLAS, folik asit eksikliğini gidererek kansızlık ve ağız içi yaralarının tedavisine yardımcı olur.


FOLAS Fiyatı

Bu ilacın fiyatı 73.75 ₺’dir. Bu fiyat, ilacın eczane satış fiyatı olup, KDV dahildir. Bu ilacı reçete ile almanız gerekmektedir. Reçeteli ilaçlarda, sosyal güvenlik kurumunun belirlediği katılım payı oranında bir indirim uygulanmaktadır.


İlginizi Çekebilecek Makaleler

Özel Medicana Hastanesi 2023 Güncel Fiyatları Ne Kadar? Muayene Ücretleri Arttı Mı?

Cluster Headache(Küme Baş Ağrısı) Nedir,Tedavisi Nasıl Olur, Belirtileri Nelerdir?

Yorum gönder