KERENDIA Ne İçin Kullanılır? KERENDIA Yan Etkileri Neler?

Ekran goruntusu 2023 08 09 155808

KERENDIA Ne İçin Kullanılır? KERENDIA Yan Etkileri Neler?

KERENDIA Ne İçin Kullanılır? KERENDIA Yan Etkileri Neler?

KERENDIA 10 MG FILM KAPLI TABLET (28 TABLET), kronik böbrek hastalığı olan ve tip 2 diyabetli yetişkin hastalarda böbrek fonksiyonlarının bozulmasını önlemek veya yavaşlatmak için kullanılan bir ilaçtır. KERENDIA, böbreklerdeki kan damarlarının daralmasına ve iltihaplanmasına neden olan mineralokortikoid reseptörlerini bloke ederek etki gösterir. Böylece böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlar ve böbrek yetmezliği riskini azaltır.

KERENDIA, ayrıca kalp yetmezliği veya kalp krizi geçirmiş hastalarda kalp ve damar sağlığını korumak için de kullanılabilir. KERENDIA’nın etkin maddesi finerenondur. KERENDIA film kaplı tablet şeklinde olup günde 1-2 tablet alınması tavsiye edilir.

KERENDIA Yan Etkileri Neler?

KERENDIA, genellikle iyi tolere edilen bir ilaçtır. Ancak bazı kişilerde nadiren görülebilen yan etkileri vardır. Bunlar arasında hiperkalemi (kan potasyum seviyesinin yükselmesi), hipotansiyon (kan basıncının düşmesi), baş ağrısı, mide bulantısı, kusma, ishal, karın ağrısı, iştahsızlık, alerjik reaksiyonlar, deri döküntüleri, kaşıntı, kurdeşen ve anafilaktik şok sayılabilir. Bu yan etkilerden herhangi biri ortaya çıkarsa veya şiddetlenirse doktorunuza başvurunuz.


KERENDIA Etkin Madde

KERENDIA’nın etkin maddesi finerenondur. Finerenon, mineralokortikoid reseptör antagonistleri (MRA) adı verilen bir ilaç grubuna aittir. Finerenon, böbreklerdeki kan damarlarının daralmasına ve iltihaplanmasına neden olan mineralokortikoid reseptörlerini bloke ederek etki gösterir. Böylece böbrek fonksiyonlarını korur ve iyileştirir.

KERENDIA Ne İçin Kullanılır? KERENDIA Yan Etkileri Neler?


KERENDIA İlaç Firması

KERENDIA’nın ilaç firması Bayer Türk Kimya Sanayi Ltd. Şti.’dir. Bayer Türk Kimya Sanayi Ltd. Şti., 1954 yılında kurulmuş olup Türkiye’nin önde gelen ilaç firmalarından biridir. Şirketin merkezi İstanbul’da olup üretim tesisleri Ankara’da bulunmaktadır. Şirketin ürün portföyünde diyabet, kardiyovasküler, onkoloji, kadın sağlığı, hayvan sağlığı gibi alanlarda ilaçlar yer almaktadır.


KERENDIA Fiyatı

Bu ilacın fiyatı 1469.83 ₺’dir. Bu fiyat, ilacın eczane satış fiyatı olup, KDV dahildir. Bu ilacı reçete ile almanız gerekmektedir. Reçeteli ilaçlarda, sosyal güvenlik kurumunun belirlediği katılım payı oranında bir indirim uygulanmaktadır.


İlginizi Çekebilecek Makaleler

FOLAS Ne İçin Kullanılır? FOLAS Yan Etkileri Nelerdir?

Yorum gönder