Telefonu Kim ve Kaç Yılında İcat Etti?

telefonu kim kac yilinda icat etti1

Telefonu Kim ve Kaç Yılında İcat Etti?

Graham Bell’in babası ve büyükbabası, diksiyon olarak bilinen bir konuşma geliştirme programına katıldılar ve sonuç olarak Bell, iletişim ve konuşma üzerine çalışmak için ilham aldı. Bell’in kapsamlı araştırma çalışması, annesi ve karısının sağır olması gerçeğinden de güçlü bir şekilde etkilenmiştir. Bell, vokal sesin elektromanyetik transferinin patentini almış olsa da, Antonio Meucci’nin ilk telefonu yarattığı kabul ediliyor.

Alexander Graham Bell’in Erken Yaşamı Ve Eğitimi

telefonu kim kac yilinda icat etti

Bell, Edinburg, İskoçya’da Eliza Grace ve Profesör Alexander Melville Bell’in çocuğu olarak dünyaya geldi. Melville ve Edward Bell adında iki erkek kardeşi vardı. Bell, babasından erken eğitim aldı ve ardından 15 yaşına kadar İskoçya Edinburg Kraliyet Lisesi’nde okumaya devam etti. Okuldayken, Bell bilimler dışında başka hiçbir konuya pek ilgi duymadı. Liseyi bitirdikten sonra Bell, Londra’da büyükbabasının yanında yaşamaya başladı. Bell, 17 yaşında Edinburg Üniversitesi’ne katıldı, ancak kendisi ve ailesi Kanada’ya taşındığı için sınavlarını belirtilen saatte yazmadı. Nihayet sınavlarını tamamladığında başarılı oldu ve University College of London’a kabul edildi. Bell, 11 Temmuz 1877’de Mabel Hubbard ile evlendi.

Alexander Graham Bell’in Kariyeri

Bell, doğal olarak çok küçük yaşlardan itibaren çevresine meraklıydı. Hatta 12 yaşında basit bir kabuk soyma cihazı bile yaptı. Cihaz uzun yıllar arkadaşının ailesinin tahıl değirmeninde kullanıldı. Daha sonra ses ve ses cihazlarına ilgi göstermeye başladı. 1863’te Bell’in babası, Bell’in bir otomatı görmesi için bir gezi ayarladı. Sir Charles Whitestone tarafından geliştirilmiştir. İnsan sesini simüle eden makine, daha sonra Boston Üniversitesi’nde diksiyon profesörü olan genç Bell’i etkiledi. Daha sonra Bell, ses üzerinde deneyler yapmaya başladı ve hatta ilk otomat kafasını yaptı. İskender sonunda sesi iletmek için elektrik kullanmaya başladı ve ayrıca sesi bir yerden diğerine iletme deneylerine yardımcı olması için bir telgraf teli yerleştirdi.

1874’te Bell’in deneyleri büyük ölçüde başarılı oldu. Böyle bir deney, bir cam parçası üzerine şekiller çizmek için titreşimleri kullanabilen bir makine olan fonograf üzerinde yapıldı. 1875 yılında Bell akustik bir telgraf (telefon) geliştirdi ve bunun patentini almak için başvurdu. Daha sonra 10 Mart 1876’da telefonunu çalıştırmayı başardı. Daha sonra, 1886’da Amerika Birleşik Devletleri’nde 145.000’den fazla kişi telefona sahipti. Telefonun icadı, Albert Madalyası, John Fritz Madalyası ve Eliot Cresson Madalyası gibi çeşitli ödüller aldı.

Ölüm Ve Miras

Bell, diyabetle mücadele ettikten sonra 2 Ağustos 1922’de Nova Scotia, Cape Breton’daki malikanesinde öldü. Bell Anıtı, Alexander Graham Bell tarafından telefonun icadını anmak için Brantford, Ontario’da duruyor.

Yorum gönder