Füsun Sarp Nebil Kimdir, Kaç Yaşında? Füsun Sarp Nebil Aslen Nereli?

fusun sarp nebilkimdir kac yasinda fusun sarp nebil aslen nereli

Füsun Sarp Nebil Kimdir, Kaç Yaşında? Füsun Sarp Nebil Aslen Nereli?

Füsun Sarp Nebil Kimdir, Kaç Yaşında? Füsun Sarp Nebil Aslen Nereli? Hostes olarak başladığı iş hayatına bir çok başarı hikayesi barındıran Füsun Nebil son günlerde en çok merak edilen isiler arasında yer aldı. Bir çok web sitesinde yazarlık yapan ve bir çok önemli görevde bulunan Füsun Sarp Nebil hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik.

Füsun Sarp Nebil Kimdir?

fusun sarp nebil kimdir nerelidir kac yasinda

Günümüze kadar bir çok projede yer alan ve başarısını günden güne katlayarak hostes olarak başladığı kariyerine Eutelsat Avrupa TV ödülleri Jüri Üyeliğine kadar bir çok başarı hikayesi olan Füsun Sarp Nebil, 1957 yılında İstanbul’da doğmuştur. 2023 yılı itibari ile 66 yaşındadır. Teknoloji yazarı olarak bilinen Füsun Sarp Nebil aynı zamanda Kimya Mühendisliği BS ve Nükleer Mühendislik Alanında MSc Aldı.

1982-1986 arasında uçucu hostes olarak Türk Hava Yolları’nda çalıştı. Aynı zamanlarda Hostesler Cemiyeti TASSA’nın Genel Sekreterliğini yapmıştır. Nasaş Alüminyum Fabrikasında (AEH), Satış ve Pazarlama Departmanında Koordinasyon Şefi olarak, bölümlere veri analizi sağlamak görevi ile çalıştı.

1989-1997 yılları arasında 21 şirketi bulunan ve Kimya firması ilk 500 sanayi kuruluşu arasında 80ci sırada yer alan Alemdar Holding şirketinde 9 ay Genel Koordinatör, 5 yıl Bilgi İşlem Direktörü ve 1,5 yıl Genel Koordinatör yardımcısı olarak şirketin “reengineering” çalışmasını gerçekleştirdi. Bütçele departmanını kurdu.


Füsun Sarp Nebil Hayatı ve Biyografisi

fusun sarp nebil hayati ve biyografisi

İş sektöründe bir çok başarısı bulunan ve hali hazırda teknoloji yazarlığı yapsa da geçmişte birbirinden farklı sektör ve alanlarda görev alan Füsun Sarp, 1997-1998 arasında ortağı ve Genel Müdürü olduğu Türkiye’nin ilk İnternet Servis Sağlayıcısı firması Alnet’i, Alemdar Holding altında kurdu.

1999’dan itibaren İntervizyon Elektronik Haberleşme firmasında, başta turk-internet.com olmak üzere çeşitli yayınları yönetmektedir. Avea kurumsal bayisi olarak kurduğu Sane İletişim Ltd. (Sane= SArp NEbil) firmasında, 6 aylık bayilik tecrübesinden sonra, iletişim (PR, Reklam) ve teknoloji konularında danışmanlık işleri yürütmektedir.

1998-2013 arasında Ulaştırma Bakanlığı İnternet Üst Kurulu üyeliği üstlenmiştir. Bu dönemde çeşitli hükümet komitelerinde (e-Devlet İcra Kurulu, Kalkınma Bakanlığı Bilgi Toplumu Çalışmaları, Bilişim Şurası vs.. yer almıştır.) 2009’dan bu yana Tüm İnternet derneği (TİD) başkanlığını yürütmektedir.

Birleşmiş Milletler UNECE tarafından 2001 yılında Türkiye’den seçilen 9 başarılı kadın girişimci arasında yer almıştır. 2011-2015 arasında Venedik’te gerçekleştirilen Eutelsat Avrupa TV ödülleri Jüri Üyesi olarak görev almıştır.

turk-internet.com dışında T24.com, Journo.com gibi çeşitli internet yayınlarında, ve EMO, Güncel Hukuk gibi çeşitli dergilerde teknoloji yazıları yayınlanmaktadır. 2018 yılından yayınlanan Bitcoin ve Kripto Paralar isimli bir kitabı bulunuyor.

Twitter 👉 Füsun Sarp Nebil


👉 Sıla Türkoğlu Kimdir, Kaç Yaşında? Sıla Türkoğlu Boyu Kilosu Kaç?

Yorum gönder