Türkiye’nin En İyi Deniz Kenarı Kamp Yerleri 2023

kamp

Türkiye’nin En İyi Deniz Kenarı Kamp Yerleri 2023

Türkiye’nin En İyi Deniz Kenarı Kamp Yerleri 2023

Türkiye’nin bir çok yerinde bulunan kamp yerleri kamp severlerin uğrak noktası olmaya devam ediyor. Masmavi denizi, muhteşem doğası ve eşsiz güzellikteki kamp alanları ile deniz kenarında kamp yapmak isteyenler için Türkiye’nin en iyi deniz kenarı kamp yerlerini haberimizde sizler için derledik…

1 – Deniz Çadır Kamp, Bademli Köyü

Türkiye'nin En İyi Deniz Kenarı Kamp Yerleri 2023

Bademli Köyü kamp alanı seçeneklerinin başında Deniz Çadır Kamp yer alıyor. Bademli Köyü Dikili’ye 10 km mesafede bulunan ve ülkemizin az bilinen güzelliklerinden biri. Denizin yanı başında konumlanan, zeytin ve çam ağaçlarına adeta sırtını yaslayan bu köyün denizi, kumsalı ve doğası herkesi kendine hayran bırakıyor. Deniz Çadır Kamp bünyesinde sezon boyunca hem ekonomik hem de konforlu bir deniz kampı yapabilirsiniz. Kamp alanına kendi çadırınızı götürebileceğiniz gibi tesiste bulunan yerleşik çadırlardan da faydalanmanız mümkün. Alanın büfe, buzdolabı, duş, aydınlatma, elektrik, otopark gibi olanaklarının olduğunu belirtmekte fayda var.

2- Akyaka Kamp, Akyaka

akyaka kamp

Deniz kenarında kamp yapmak ve aynı zamanda sessizliği dinlemek istiyorsanız Akyaka Kamp tam size göre. Muğla’ya bağlı bir turizm cenneti olan Akyaka, özellikle sessiz ve sakin bir kamp deneyimi arayanlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Akyaka Kamp ziyaretçilerine bu cennet içerisinde orman kampı ve doğa içinde konumlanan evlerde konaklama imkanı sunuyor. Tesis kendi konaklama birimlerine sahip olmakla birlikte ziyaretçilerine çadır ve karavan temini yapmıyor. Bu sebeple kendi çadırınız ve karavanınızı götürmelisiniz. Yola çıkmadan önce tesisi arayarak yer bilgisi alabilirsiniz.

3- Hızır Kamp, Kaz Dağı

kaz dağı hızır kamp

Oksijen deyince ilk aklımıza gelen yerlerden biri elbette Kaz Dağları. Hızır Kamp, Kaz Dağları içerisinde muhteşem doğayla bütünleşmenizi sağlayacak harika bir alternatif. Burası Kaz Dağı Milli Parkı sınırlarına yürüme mesafesinde konaklama imkanı sunuyor. Hızır Kamp alanı içerisinden Zeytinli Çayı geçiyor. Burada buz gibi sularda yüzebilir ve muhteşem bir deneyim yaşayabilirsiniz. Kaz Dağları Hızır Kamp bünyesinde konaklamak için kendi çadırınızı getirebilir ya da ağaç, taş ve ahşap evleri tercih edebilirsiniz.

4- Olympos Mocamp, Kaş

olimpos mocamp

Akdeniz’in keyifli duraklarından biri olan Kaş, yaz boyunca yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. Kaş – Kalkan yolu üzerinde yer alan Olympos Mocamp da denizin yanı başında konumlanmış harika bir kamp alanı olarak karşınıza çıkıyor. Deniz kenarı kamp yerleri arayan ziyaretçiler için burası harika bir alternatif. Ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarının ön planda tutulduğu kamp alanında duş, tuvalet, mutfak, buzdolabı, çamaşırhane, elektrik ve plaj alanı mevcut. Tesiste bungalov konaklaması tercih edebilir ya da kendi karavanınızla tatil yapabilirsiniz.

5- Bozcaada Camping, Bozcaada

bozcaada camping

Ada havasını solumanın ve kendine özgü o berrak denizinde yüzmenin bambaşka bir keyif verdiği Bozcaada favori tatil duraklarından biri. Adada aparttan pansiyona, butik otelden,beş yıldızlı otele kadar pek çok konaklama seçeneği mevcut. Geniş konaklama seçeneklerine rağmen bölgenin doğasının kampçılar için tam anlamıyla biçilmiş bir kaftan olduğunu söyleyebiliriz.Denize yalnızca 200 m yürüme mesafesinde konumlanan Bozcaada Camping’de konaklayabilir ya da çadır kampı yapabilirsiniz. Tuvalet, duş, buzdolabı, büfe, mutfak ve otopark gibi olanaklar bulunan alanda çadır kiralayabileceğiniz gibi kendi çadırınızı da götürebilirsiniz.

6- Cennet Kamping, Fethiye

cennet kamping

Fethiye deniz kenarı kamp yerleri ile doğa tutkunlarına harika bir seçenek sunuyor. Bölgenin eşsiz güzellikteki koylarından biri olan Cennet Koyu’nda hizmet veren ve denize yalnızca 150 metre gibi kısa bir yürüme mesafesinde yer alan Cennet Kamping, doğayla iç içe unutulmaz bir deniz kampi deneyimi yaşatıyor. Tesiste sabah ve akşam yemeklerinin yanı sıra çadırlar da fiyata dahil. Ayrıca alanda duş, tuvalet ve yiyecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz olanaklar da yer alıyor. Konaklamanız sırasında çam ve zeytin ağaçlarının arasında yılın tüm stresini geride bırakabilirsiniz.

7. Çubucak Orman Kampı,Muğla

Kamp-Alanı-Çubucak

İnbükü’nden birkaç kilometre mesafedeki Çubucak Orman Kampı da tartışmasısız en güzel kamp alanlarından bir tanesi. Hala ranta direnmeye devam ediyor. Devlet işletmesi olduğu için hala fiyatları da uygun. Karavan veya çadır kampına uygun bir yer. Kamp alanında İnternet, wc, duş, bulaşıkhane, yiyecek yerleri ve market gibi olanaklar var.

8.İnbükü Orman Kampı,Muğla

inbükü

Aslında İnbükü bizim görüdüğümüz en güzel kamptı. O kadar güzeldi ki inanamamıştık. Malesef aldığımız bir duyuma göre ranta kurban gidiyormuş. Ne kadar büyük bir kayıp olduğunu anca gidenler anlayabilir. Yalan haber olduğunu ummaktan vazgeçemediğimiz için listeden çıkartmaya elimiz gitmedi. Bir şansınızı deneyin deriz. Bize de son durumları yazarsanız çok seviniriz. İnbükü Orman Kampı da karavan veya çadırla kamp yapmaya uygun bir yer(di). Kamp alanında elektrik, duş, lavabo ve çamaşırhane gibi hizmetler var(dı). Fakat etrafta alışveriş ve yeme-içme için uygun market, bakkal, büfe tarzı olanaklar yok. Bu nedenle hazırlıklı gelmek gerekiyor. En yakın alışveriş noktası 20 kilometre mesafede.

9.Azmakbaşı Campıng,Muğla

azmakbasi mugla

Azmakbaşı Camping kesinlikle daha eli yüzü düzgün, daha bakımlı bir işletme ancak o da deniz kıyısında değil. Bungalow ve çadır seçenekleri sağlayabiliyorlar ama bunun dışında kendi karavanınız veya çadırınızla gitmek isterseniz de kullanabileceğiniz bir kamp alanı var. Doğa yürüyüşü, kaya tırmanışı, balık tutmak, dalış, yamaç paraşütü ve tekne turu gibi birçok aktiviteyi yakınlarda yapabilirsiniz ve yer önermek ya da rezervasyon yapmak açısından kampın sahiplerinden yardım isteyin, seve seve yardımcı olurlar. İçinde bir restoranı da var.

10.Aktur Çadır ve Karavan Kampı, Datça

AkTur

Datça’da kamp yapmayı düşünürseniz birkaç kamping alternatifiniz ve çadır atabileceğiniz bakir koylar var. Kamp alanları arasında tercihiniz Aktur Çadır ve Karavan Kampı olsun. Burada denize girmek için Büyük Koy ve Küçük Koy olmak üzere 2 koy var. Dalgasız olan Küçük Koy. Sezonun %99’u dalgasız oluyor. Büyük Koy genelde dalgalı ve çabuk derinleşiyor. Hepsi kumluk ve mavi bayraklı.

Kamp alanında kalsanız da Datça Aktur içindeki bankamatik, eczane, sağlık ocağı, postane, fırın, 2 migros, 3-4 restoran, 1 club, 1 restoran-bar, bisiklet kiralayan 2 yer, jetonla çalışan makinelerden oluşan bir çamaşırhane, yelken okulu ve tenis okulu gibi olanaklardan da faydalanabiliyorsunuz. Hatta siteye ait ambulans, çöp aracı ve itfaiye bile var. Burası bildiğiniz küçük bir şehir gibi.

İlginizi Çekecek Diğer Haberler : Netflix Ağustos Ayı 2023 Yayın Takviminde Neler Var, Konuları Neler?

Yorum gönder