Work and Study Nedir, Hangi Ülkelerde Yapılır? Work And Study Ücretleri 2023

study

Work and Study Nedir, Hangi Ülkelerde Yapılır? Work And Study Ücretleri 2023

Yurt dışında eğitim görmek isteyen öğrenciler için Work and Study programı imkanı sağlanıyor. Bu program kapsamında hem yurt dışında dil eğitimi alırsınız hem de çalışarak para kazanabilirsiniz. Work and Travel ile Work and Study programları birbirlerinden farklıdır. Work and Study programı ile dilinizi geliştirebilirsiniz. Work and Study programı hakkında bütün detayları sizler için haberimizde derledik.

Work and Study Nedir, Hangi Ülkelerde Yapılır? Work And Study Ücretleri 2023

work and study

Work and Study Nedir?

Bir öğrencinin uluslararası bir şirkette başarılı bir kariyere sahip olmasının önündeki en büyük engellerden birisi dil yetersizliği olmaktadır. Bu nedenle birçok öğrenci veya mezun, bu sorunu çözmek için uluslararası ortak dil olan İngilizceyi öğrenmeye çabalamaktadır. Bunun en kolay ve etkili yolu ise bu dilin konuşulduğu ülkede bir süre eğitim alıp yaşamaktır..

Artan döviz kurları göz önünde bulundurulduğunda öğrenciler, dil eğitimleri için en ekonomik yolları aramaktadır. Bu noktada Work and Study programları, en kurtarıcı programlar olarak karşınıza çıkıyor! Bu programlar ile katılımcılar, İngilizce dil eğitimi alırken aynı zamanda yasal çalışma hakkına da sahip olurlar. Öğrenciler, eğitimlerinden arta kalan süreyi çalışarak değerlendirirse dil gelişimini de sürekli pratik yaparak desteklemiş olur.

Work and Study Hangi Ülkelerde Yapılıyor?

Çoğu ülkenin aksine bazı ülkeler dil eğitimi alırken aynı zamanda yasal çalışma hakkı tanımaktadır. İrlanda, Avustralya ve Dubai İngilizce dil eğitimi alan öğrencilerine eğitimleri başladığı tarihten itibaren yarı zamanlı, yani haftada 20 saat çalışma hakkı tanır. Malta ise 6 aylık dil eğitimi programına başlayan öğrencilere eğitimlerinin 91. günü itibariyle yasal çalışma hakkı tanır. Kanada’da ise çalışma hakkını dil eğitimi alırken değil, sertifika programlarına katılarak elde edebilirsiniz. Sertifika programlarına katılmak için ise en az orta düzeyde İngilizce bilgisine sahip olmanız gerekir.

Work and Study VS Work and Travel - Eğitim İrlanda

Work and Study Fiyatları Neler?

Dil geliştirme ve çalışma programı olarak bilinen Work and Study başvuru için belirli bir ücret talep eder. Ücreti karşılayan öğrenciler eğitim almaya hak kazanırlar. Ücretler seçilen ülkeye ve programın süresine göre değişiklik gösterir. Dil eğitimi için hem İngilizce kurs fiyatları ve iş imkanları önemli kriterler arasındadır.

İrlanda’da bu programa 25 hafta boyunca katılmak için 2000 ile 5000 euro arasında ücret ödemeniz gerekir. Malta için bu ücretler 2500 Euro’dan başlar. Kısacası Work and Study programına katılmak için en az 2000 Euro yaklaşık 60.000 TL’ye sahip olmanız gerekir. Bu ücrete ek olarak eğitim materyali, kurs ücreti ve sınav ücretleri dahildir.

Work and Study için Başvuru Şartları Neler?

Work and Study programlarına başvuru yapmak için herhangi bir ön şart aranmamaktadır. 18 yaş ve üzerindeki herkes programa başvuru yapabilir. Bunun yanı sıra; katılımcı adayının tercih edeceği ülkenin vize şartlarını yerine getirmesi de gerekmektedir. Başvuru yapan katılımcının profiline uygun bir ülkeye başvuru yapması, vize başvurusunun olumlu sonuçlanarak programa katılmasında önemli rol oynamaktadır.

Ayrıca katılımcının iş bulması konusunda İngilizce seviyesi önemli olabilmektedir. İngilizce seviyesi ne kadar iyiyse, iş bulma şansı da o kadar artacaktır.

irlanda

Work and Study İrlanda

İrlanda’da dil eğitimi aldığınız süre boyunca, haftada 20 saat yarı zamanlı olarak çalışma hakkına sahip olursunuz. İrlanda Hükümeti’nin öğrencilere sunduğu bu haktan yararlanmak için en az 25 haftalık dil eğitimi programına kayıt yaptırmanız gerekmektedir. 25 haftalık dil eğitiminiz süresince yarı zamanlı çalışma hakkınızın yanında; eğitiminizin bitiminde 8 hafta daha İrlanda’da kalıp tam zamanlı olarak haftada 40 saat çalışma hakkına sahip olursunuz.

avustralya

Work and Study Avustralya

Avustralya’da en az 16 haftalık dil eğitimi programına katılan öğrenciler, haftada 20 saatlik yarı zamanlı çalışma iznine sahip olurlar. Fakat 2022 yılında yapılan son açıklamaya göre, öğrencilere sunulan yasal çalışma izni saatindeki kısıtlama kaldırılmıştır. Bu açıklama ile öğrenciler, eğitimlerini aksatmadan istedikleri saat kadar çalışabilme şansına sahip olmuşlardır. Öğrenciler, kendilerine verilen bu hak doğrultusunda çalıştıklarında aylık ortalama 1200 AUD kazanç elde edebilmektedir. Bu kazançla da kira, yaşam masrafları gibi ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilmektedir.

malta

Work and Study Malta

Malta’da yasal olarak yarı zamanlı haftada 20 saat çalışma hakkı elde edebilmek için; en az 6 aylık dil eğitimi programına kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Dil eğitiminizin ilk 3 aylık kısmını tamamladıktan sonra geriye kalan 3 aylık periyotta dil eğitimi alırken aynı zamanda yasal olarak çalışma hakkı elde edersiniz.

db1

Work and Study Dubai

Dubai’de İngilizce dil eğitimi alırken aynı zamanda yasal olarak haftada 20 saat çalışabilirsiniz. Böylece saatlik ortalama 8-9 USD’lik bir kazanç ile temel yaşam masraflarınızı karşılayabilirsiniz. Bulacağınız iş konusunda en belirleyici özellik, İngilizce seviyenizdir. İngilizce seviyeniz ne kadar iyiyse o kadar güzel işler bulmanız mümkündür.

kanada

Work and Study Kanada

Kanada’da minimum 6 aylık bir sertifika programına başvuru yaptığınızda yarı zamanlı olarak haftada 20 saat yasal çalışma hakkı elde edersiniz. Co-op programı kapsamında okul tarafından tam zamanlı çalışıp para kazanabileceğiniz staja yerleştirilirsiniz. 2 senelik bir diploma programına katıldığınızda; program bittikten sonra 3 sene daha Kanada’da kalıp çalışma ve yaşama hakkı elde edersiniz.

work

Work and Study için yaş sınırı nedir?

Programa katılım sağlamak isteyen adayların 18 yaş ve üzerinde olması gerekmektedir. Bunun yanında üst yaş sınırı, ülkelerin vize koşullarına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu konuda danışmanlarımız, sizleri doğru ve şeffaf bir şekilde yönlendirecektir.

Work and Study hangi ülkelerde var?

Program kapsamında dil eğitimi alacak öğrencilere yasal çalışma hakkı veren 4 ülke öne çıkmaktadır. Bu ülkeler; İrlanda, Malta, Avustralya ve Dubai’dir.

Work and Study için öğrenci olma şart mı?

Hayır, böyle bir şart bulunmamaktadır. Sadece ülkelerin vize koşulları arasında eğitim seviyeniz dikkate alınabilmektedir.

Work and Study programı ne kadar sürer?

Programın süresi katılım sağlayacağınız ülkeye göre değişiklik göstermektedir. Fakat program genel olarak 18-25 hafta arasındaki bir süreyi kapsamaktadır.

workandstudy

Work and Study programını uzatabilir miyim?

Evet, uzatabilirsiniz. Program süreniz bittikten sonra programa tekrar kayıt olarak daha uzun bir süre boyunca gittiğiniz ülkede kalabilirsiniz.

Work and Study programına ne zaman katılabilirim?

Programa kayıt olmak için belirli bir dönem bulunmamaktadır. Adaylar yıl içerisinde istedikleri herhangi bir dönemde programa kayıt olabilir.

İngilizce bilmeden Work and Study programına katılabilir miyim?

Evet, katılabilirsiniz. Work and Study programı kapsamında öğrenciler zaten bir dil eğitimi alacaklardır. Program, dil eğitimi alan öğrencilere çalışma hakkı sunması sebebiyle öne çıkan bir program olmaktadır.

Work and Study programında ne kadar çalışabilirim?

Program süresince öğrencilere sunulan çalışma izni süresi ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir. Öğrenciler, eğitimlerini aksatmadan yasal olarak çalışabilirler. İrlanda, Malta ve Dubai’de öğrenciler, haftada 20 saat yasal çalışma iznine sahip olurlar. Bunun yanında 2022 yılında yapılan son açıklamaya göre; Avustralya’daki yasal çalışma izni saati sınırlaması kaldırılmıştır. Yani Avustralya’daki dil okulu öğrencileri, eğitimlerini aksatmadıkları sürece istedikleri kadar yasal olarak çalışabilirler.

workandstudy1

Work and Study programında ne kadar kazanırım?

Program kapsamında kazanacağınız miktar, eğitim aldığınız ülkenin saatlik asgari ücretine göre belirlenmektedir. Yani maaşınız; çalıştığınız ülkeye, işe ve çalışma saatinize göre değişiklik göstermektedir.

Work and Study programında hangi işlerde çalışabilirim?

Programa katılacağınız ülkeye gittiğinizde çalışacağınız işi dil seviyeniz belirlemektedir. Katılımcılar genellikle ilk gittiklerinde garsonluk, satış elemanlığı, kasiyerlik, baristalık gibi hizmet sektöründeki işlerde çalışmaktadır. Dil seviyelerini geliştirdikçe kendi profesyonel alanlarında iş bulma şansları da vardır. Yani Türkiye’de mühendislik yapan birisi, bir şirket geçmişi varsa ve başarılarıyla işverenleri etkilerse kalıcı bir iş de bulabilir.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler: Kolay Para Kazanılacak Ürünler Neler?

Yorum gönder