Aybüke Yalçın Kim, Neden Öldü, Kim Öldürdü?

senay1

Aybüke Yalçın Kim, Neden Öldü, Kim Öldürdü?

22 yaşında şehit olan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın hayatını beyazperdeye taşıyan “Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!” filmi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde vizyona girdi. Filme konu olan Şehit Aybüke Yalçın’ın kim olduğu ve hayatı merak konusu oldu.

Aybüke Yalçın Kim?

Şenay Aybüke Yalçın 3 Eylül 1994 tarihinde Çorum’un Osmancık ilçesinde doğdu Edremit Kültür ve Sanat Derneğinde müzik eğitimi aldıktan sonra Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Ayriyeten izci lideriydi.

Aybüke Yalçın Kim, Neden Öldü, Kim Öldürdü?

Atandığı Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesinde müzik öğretmeni olarak göreve başlayan, Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü’nde yüksek lisans yapan Yalçın, 7 ay gibi kısa sürede hem meslektaşları hem de öğrencilerinin gönlüne taht kurdu.

Neden Öldü?

2016 yılında atandığını öğrendiği Batman Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesini duyunca sosyal medya hesabından “Öğretmen oldum ben” paylaşımında bulunmuştu. 9 Haziran 2017 tarihinde okulda karneleri dağıttıktan sonra Kozluk ilçe merkezine 5 arkadaşı ile birlikte geldiler.

aybuke1

O esnada gasp ettiği takside bekleyen PKK’lı saldırgan önündeki yoldan Belediye Başkanı Veysi Işık’a ait araç geçerken ateş etmeye başladı. Aybüke Öğretmen bu sırada hain PKK’lı saldırganın silahından çıkan kurşunların hedefi oldu. Ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

aybuke2

Film Kadrosu

Şehit Aybüke Yalçın’ın hayatını anlatan film Öğretmenler Günü’nde vizyona girecek. Yönetmenliğini Murat Onbul’un üstlendiği filmin senaryosunu Uğur Kılıç ile Ozan Bodur kaleme aldı. Filmde Aybüke öğretmeni Nihayet Şahin, Aybüke öğretmenin babasını Caner Kurtaran, annesini ise Zeynep Kankonde canlandırdı. Filmin oyuncuları arasında Engin Hepileri, Cansel Elçin, Murat Han, Turgay Tanülkü ve Zeliha Kendirci de var.

Yorum gönder