Bircan Yıldırım Kim, Neden Gözaltına Alındı?

bircan1

Bircan Yıldırım Kim, Neden Gözaltına Alındı?

Sosyal medya yayıncısı Bircan Yıldırım, dün yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Netanyahu’nun anlaştığını, 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olacağı iddiasını gündem haline getirdi. Gelin hep birlikte haberin detaylarını inceleyelim.

Bircan Yıldırım Kim, Neden Gözaltına Alındı?

Bircan Yıldırım Kim?

Bircan Yıldırım sosyal medya yayıncısıdır. Bircan Yıldırım, sosyal medya hesaplarında kendisini ekonomist ve gazeteci olarak tanımlıyor ve aynı zamanda Bircan TV Haber adlı bir YouTube kanalının da sahibi.

Neden Gözaltına Alındı?

Bircan Yıldırım, paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Netanyahu’nun 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olması konusunda anlaştığını iddia etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise iddiaları yalanladı.

Screenshot 1 1

Hemen akabinde harekete geçen emniyet güçleri yayıncı Bircan Yıldırım’ı, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla dün gözaltına aldı. Gözaltı sonrası Yıldırım’ın resmi sosyal medya hesabı X platformundan ise konu ile ilgili bir açıklama yapıldı.

Açıklama

“Genel yayın yönetmenimiz sayın Bircan Yıldırım Bugün sabaha karşı yapmış olduğum bir haber nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama -Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma ‘’suçlaması ile gözaltına alındı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan güncelleme öncesi paylaşımı silip DMM’nin güncel verisini rt ederek düzeltme yaptım. Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur…”

bircan2

 

Yorum gönder