Cemal Özgörkey Kim, Neden İstifa Etti?

cemal2

Cemal Özgörkey Kim, Neden İstifa Etti?

Cemal Özgörkey Kim, Neden İstifa Etti?

Galatasaray Mağazacılık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özgörkey, istifa etti. Özgörkey’in istifasını GS Store’un resmi sosyal medya hesabından duyurması tepki konusu oldu. Gelin hep birlikte haberin detaylarını inceleyelim.

Cemal Özgörkey Kim?

Cemal Özgörkey, 1959 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. 62 yaşındadır. İş insanı Ahmet Nevzat Özgörkey ile Lale Özgörkey’in oğludur., Armağan isminde bir kardeşi de vardır. İzmir, İstanbul ve Amerika’da eğitim öğretim hayatını geçiren Özgörkey, 1979 yılında Finans bölümünden mezun olur olmaz Coca Cola’da staja başlamıştır.

Cemal Özgörkey Kim, Neden İstifa Etti?

İlk kez 2008 yılında Galatasaray Yönetim Kurulu’na giren Özgörkey, bu tarihten sonra kulübün çeşitli bölümlerinde görev almıştır. Ayrıca, İstanbul Atlıspor ve İzmir Atlıspor gibi spor kuruluşlarında da başkanlık yapmıştır.

Fransızca ve İngilizce’yi çok iyi bilen Cemal Özgörkey, ilk kez 2011 yılında Galatasaray başkanlığı için aday olacağını açıklasa da daha sonra bu isteğinden vazgeçmiştir. 2014 yılında bir kez daha başkanlık seçimi için kolları sıvayan Özgörkey, yine başkan olamamıştır. Cemal Özgörkey, 2010 yılında Elif Basım ile dünya evine girmiş, ikilinin nikahında Coca-Cola CEO’su Muhtar Kent nikah şahitliği yapmıştır.

cemal1

Neden İstifa Etti?

ABD’li firma Nike ile sözleşmesi biten Galatasaray, Alman şirket Puma ile anlaştı. Ancak Galatasaray Mağazacılık A.Ş yönetimi, Puma’nın sarı-kırmızılı takımın markasını taşıyamayacağı gerekçesiyle anlaşmaya itiraz etti.

Kendilerini ilgilendiren sürecin dışında tutulduğunu söyleyen Galatasaray Mağazacılık A.Ş Yönetim Kurulu’nun tüm üyeleri, bu karar üzerine istifa etti.

 

Yorum gönder