Cerrah Nasıl Olunur? Cerrah Maaşları 2023 Ne Kadar?

cerrah4

Cerrah Nasıl Olunur? Cerrah Maaşları 2023 Ne Kadar?

Cerrah Nasıl Olunur? Cerrah Maaşları 2023 Ne Kadar?

Cerrahlar, insan vücudunda hastalık veya yaralanmalara müdahale etmek amacıyla cerrahi işlemler gerçekleştiren tıp uzmanlarıdır. Gelin hep birlikte cerrahlık hakkında bütün detayları inceleyelim.

Cerrah Nasıl Olunur? Cerrah Maaşları 2023 Ne Kadar?

Cerrah Nedir? Ne İş Yapar?

Cerrahlar hastalarına koruyucu sağlık hizmetleri konusunda tavsiyelerde bulunur, koruyucu ve elektif ameliyatlar gerçekleştirir. Nörolojik cerrahi, ortopedik cerrahi ve plastik veya rekonstrüktif cerrahi dahil olmak üzere birçok uzmanlık alanı vardır. Nasıl cerrah olunacağına odaklanırken, başvuru sahiplerinin eğitim, ikamet ve lisans bileşenlerini dikkate alması gerekir.

Cerrah, ameliyatta uzmanlaşmış bir doktor veya hekimdir. Operatif prosedürler hastalıkları, yaralanmaları tedavi etmek veya cesetleri, kemikleri veya organları onarmak/çıkarmak için kullanılır. Örneğin pratisyen hekimler, ayak hastalıkları uzmanları, diş hekimleri ve hatta veterinerler.

cerrah2

Cerrah Nasıl Olunur?

Çoğu tıp fakültesi için özel bir kabul şartı olmamasına rağmen, lisans derecesi alırken bir fen bilimleri dalının şartlarını yerine getirmek faydalıdır. Biyoloji, kimya, matematik, fizyoloji ve daha birçok alanda ders alarak tıp müfredatını idare edebileceğinizi kanıtlayabilirsiniz. .

Yeterli puana sahip olduğunuzda prestijli tıp fakültelerine başvurmaya başlayabilirsiniz. Başvururken Osteopatik Tıp Doktoru mu yoksa Tıp Doktoru mu okumak istediğinize karar vermelisiniz. Bunlar benzerdir ancak DO programında kemikler ve kaslar konusunda ek eğitim alırsınız.

Sınıf ve klinik kursları tamamladıktan sonra bir sonraki adım bir ihtisas programına girmektir. Cerrahi uzmanlık programı, uzmanlaşmak istediğiniz şeye bağlı olarak üç ila sekiz yıl sürebilir. Lisans almadan önce bir uzmanlık alanı seçmek ve ardından ikamet koşullarını kontrol etmek önemlidir.

cerrah1

Cerrah Olmak İçin Hangi Bölüm Okunur?

Genel cerrah olabilmek için belli bir eğitimi tamamlamanız gerekmektedir. 6 yıllık eğitim veren Tıp Fakültesi’nin lisans bölümünden mezun olduktan sonra  Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi tespit sınavından  en az 50 puan alınması gerekmektedir.

Daha sonra tıpta uzmanlık sınavını geçtikten sonra beş yıllık genel cerrahi uzmanlığını tamamlamak gerekir. Tezinizi tamamladıktan sonra meslek unvanını alabilirsiniz.

cerrah3

Cerrah Maaşları 2023 Ne Kadar?

Türkiye’de cerrahların ortalama maaşı, yaklaşık olarak 85.000 TL ile 150.000 TL arasında seyretmektedir. Ama, özellikle özel hastanelerde çalışan cerrahların maaşları daha yüksek olabilir. Ayriyeten, cerrahların alanlarına göre maaşları da farklı olabilir. Mesela, kalp cerrahları, beyin cerrahları ve plastik cerrahlar diğer cerrahlara göre daha yüksek maaşlar alabilirler.

Yorum gönder