Erkin Erdoğdu Kim, Tutuklanma Sebebi Ne?

erkin1

Erkin Erdoğdu Kim, Tutuklanma Sebebi Ne?

Erkin Erdoğdu Kim, Tutuklanma Sebebi Ne?

Erkin Erdoğdu, 31 Ağustos Perşembe günü tutuklanarak gözaltına alındı. Tutuklandığı haberi özellikle sosyal medyada büyük haber oldu. Hayvan hakları derneği Paw Guards’ın liderlerinden Erkin Erdoğdu Ankara’da tutuklandı. Gelin hep birlikte haberin detaylarını inceleyelim.

Erkin Erdoğdu Kim?

Erkin Erdoğdu, sokak hayvanlarının korunması adı altında vatandaşları dolandıran Pati Koruyucuları Derneği’nin (Paw Guards) kurucusudur.

Erkin Erdoğdu Kim, Tutuklanma Sebebi Ne?

Tutuklanma Sebebi Ne?

İl Emniyet Müdürlüğü’nce hayvan hakları savunuculuğu adıyla ‘dolandırıcılık’ ile ‘tehdit’ ve ‘belgede sahtecilik’ suçlarından hakkında 59 yıl 3 ay 24 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan Erkin Erdoğdu’nun yakalanması için çalışma başlatıldı. Erdoğdu’nun saklandığı adres belirlendi. Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince şüphelinin adresine operasyon düzenlendi. Kendisini gözaltına almaya gelen polislerden kaçmaya çalışan Erdoğdu, takiple yakalandı. Hapis cezasının yanı sıra çok sayıda suçtan arandığı da öğrenilen Erdoğdu, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı.

Paw Guards Nedir?

Derneğin kendi internet sitesinde yer alan bilgi şu şekildedir: “Paw Guards tamamen sokak hayvanları, evcil hayvan sahipleri ve hayvanseverler için geliştirilmiş Türkiye’nin en büyük platformudur. “Paw Guards” türkçedeki anlamı olan “Pati Koruyucuları” kelimelerinden doğmuştur. 1. önceliğimiz sokaklardaki tüm canlıların aç kalmamasıdır.”

erkin2 1

Dolandırıcılık Haberleri Nasıl Çıktı?

Uzun süredir dolandırıcılık suçlaması ile uğraşan Pati Koruyucuları Derneği, alınan bağışların hayvanlar için kullanılmadığını, paranın dernek sahipleri tarafından harcandığını iddia ediliyordu. Jahrein gibi YouTuber’ların da konuyla ilgili içerik kaydetmesiyle ortaya çıkan olayın asıl sorumlusu olarak derneğin başkanı Erkin Erdoğdu gösterildi.

Ünlü YouTuber Ahmet Sonuç’un (Jahrein) internetteki açıklamaları gündemdeydi. Ahmet Sonuç sosyal medyada “Jahrein” olarak tanınıyor. Özellikle sokak hayvanlarını desteklemek için çalıştıklarını iddia eden “Paw Guards”ın kurucuları Erkin Erdoğdu ve Buğra Gençkan’ı toplanan bağışların kendi çıkarları için kullanmakla suçladı. Bu iddialar büyük tartışma yarattı ve konu sosyal medyada geniş yankı buldu.

Jahrein’in konuya ilişkin  paylaştığı bir video tartışmayı daha da arrtırdı. Jahrein, videoda daha önce iş ilişkisi içinde olduğu Erkin Erdoğdu’nun dolandırıcılık, dolandırıcılık, evrakta sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hatta saldırı gibi birden fazla suçtan yargılandığını ve hüküm giydiğini açıkladı. Bu videonun ardından #PawGuardsAraştırsın hashtag’i sosyal ağlarda popüler olmaya başladı. Daha sonra sosyal medya, Paw Guards’ın çalışmaları ve araştırmaları hakkında daha fazla bilgi talep etti.

Paw Guards ise konuya karşılık olarak şu sözleri dile getirdi: “Paw Guards Ailesi Unutmayın ki gecenin en karanlık anı.. Güneşin doğmasına en yakın andır. Tüm Pati Koruyucularına duyurun, biz değil onlar anlatacak bizi”

aciklama1

Paw Guards Açıklaması

Paw Guards, Erkin Erdoğdu’nun tutuklanmasından sonra sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. O açıklamada, “Herkese merhaba, yaşadığımız durum ile alakalı sosyal medya üzerinden bir çok asılsız haber yapılmaktadır. Haberlerin hiç bir tanesi gerçeği yansıtmamaktadır. Henüz netleşmiş bir durum yoktur. Basın açıklamamız yarın yapılacaktır. Dernek olarak devam ediyoruz ve edeceğiz. Her zaman dediğimiz gibi “Sokak Hayvanları Sahipsiz Değildir” ve asla da kalmayacaklar! Görüşmek üzere” sözlerini kullandı.

aciklama

 

Yorum gönder