Eşit Ağırlık Bölümü Öğrencileri YKS Sınavına Nasıl Çalışmalı?

esit agirlik bolumu ogrencileri yks sinavina nasil calismali

Eşit Ağırlık Bölümü Öğrencileri YKS Sınavına Nasıl Çalışmalı?

Eşit Ağırlık Bölümü Öğrencileri YKS Sınavına Nasıl Çalışmalı? merak edenler için bu yazımızda Eşit Ağırlık Bölümü Öğrencileri Hangi Dersleri Çözecek? sorularının cevaplarını derledik. Özellikle hem sayısal hem de sözel bölümün en dengeli bölümü olan Eşit Ağırlık Bölümü Hangi Testleri Çözmeli? cevaplar için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Eşit Ağırlık Bölümü Öğrencileri YKS Nasıl Çalışmalı?

esit agirlik bolumu ogrencileri yks nasil calismali

Öncelikle belirtelim ki sınavın ne olduğu yada adı ne olursa olsun emek verilen tüm her şeyi başarmak mümkündür. Adayları başarıya götürecek yol yanlışlarıdır, yanlış yapa yapa doğrular öğrenilecektir. Bu sebeple  asla umutsuz olmayın ve başarıya giden yolda asla vazgeçmeyin. Eşit Ağırlık Bölümü öğrencileri sayısal öğrencilerin oldukça zorlandığı fizik, kimyadan temel düzeyde sorumlular.  Tarih ve coğrafyanın ileri düzey konularında uyku getiren metinleri okumak yerine temel düzeyde olanından sorumlu  ve eşit ağırlık Öğrencileri aslında Türkçe ve Matematikten sorumlu olacaksınız. Bu yüzden çok fazla kaygılanmanıza gerek yok.

Eşit Ağırlık Bölümü düzenli çalışıldığında emeğinizin karşılığını daha kolay alabileceğiniz bir alandır. Öncelikle matematik dersine ilginiz ve bilginiz olmasa bile matematik dersine dair çalıştığınız takdirde başarabileceğinize inancınız olduğu takdirde biraz sabır, biraz fedakarlıkla ulaşamayacağınız bir hedef yok.

Coğrafya, edebiyat ve tarih dersleri için ise bu 3 dersin toplamı 40 soru ve beraberinde matematikle eş değer. bununla birlikte AYT için yeni başlıyorsanız ve önünüzde en az 6 ay varsa bunun en az 3 ayını yoğun bir matematik çalışmalı ve bununla birlikte son zamanlara doğru Sosyal derslerine yoğunlaşmakta fayda var. Matematik hem yol gösterici hem de kurtarıcı bir ders. Aynı zamanda TYT ve AYT’ de ortak konular olmasının sağladığı bakış açıları sayesinde de büyük bir avantaja sahipsiniz diyebiliriz.


Eşit Ağırlık Bölümü Öğrencileri Hangi Testleri Çözecek?

esit agirlik ogrencileri hangi testleri cozecek

Türkçe dersi hem TYT hem YKS kısmında sorulan bir derstir ve bu yüzden dil bilgisi derslerine iyi çalışmak gerekir. Kısa sürede kolayca öğrenilebilen Türkçede soru kaçırmadığın zaman birçok rakibinin önüne geçebilirsin. Bunun dışında her gün en az 20 adet paragraf sorusu çözmelisiniz. Bunun dışında ise Edebiyat kısmı ise sınavın ikinci adımı olan YKS sınavında karşımıza çıkıyor. Edebiyat dersi de zaten ezber olarak düşünülmekte.  Gelelim Eşit Ağırlık Bölümü Öğrencileri Hangi Derse Nasıl Çalışmalı?

Matematik

TYT matematik soruları; problem, geometri ve diğer matematik konularından oluşurken; AYT matematik soruları ise kendi içinde hem TYT ile ortak konulardan hem geometriden hem de kendine özgü AYT konularına sahip olmak üzere karışık bir o kadar da birbirleriyle bağlantılı bir ders olarak karşımıza çıkmakta. Bu sebeple öncelikle temelinizi oluşturup, oluşturduğunuz anda adım adım zor sorulara  doğru yol almanız gerekiyor. En çok dikkat etmeniz gereken ise  yapamadığınız soruların üzerinde durmak. “Yapamıyorum, yapamadım” gibi cümlelerle kestirip atmak çok kolay ancak “Yapmaya çalışıyorum.” dediğinizde ve uyguladığınızda her yönden olumlu etkiler almaya başlarsınız. Örneğin herhangi bir geometri sorusuna uğraştığınızda bambaşka bir geometri sorusu için bakış açısına sahip olmuş olursunuz.

Edebiyat, Tarih ve Coğrafya

İlk olarak Coğrafya dersinden başlayalım ki Coğrafya dersini gözünüzde büyütmeyip faydalı bulduğunuz bir konu anlatım kitapla ve birkaç soru bankasıyla halledilebilir. Bununla birlikte haritadan çalışmanıza devam ederseniz daha çok kalıcı bilgilere sahip olacaksınız.  Kalıplaşmış, her denemede kendini yineleyen soru tiplerini zaman geçtikçe fark edecek ve zor olmadığını anlayacaksınız. Edebiyat ve tarih dersleri için söylenilmesi gerekenler ise şunlar; Her ikisi de salt ezbere dayalı gibi görünse de aslında ezber öğrenebilme yolunda bir aracı konumunda olduğunu unutmayın. Bir şairin, bir yazarın eserlerini ezberlemek ve mütemadiyen tekrar etmek bir süre sonra öğrenmenizi sağlar. Yani anlayacağınız üzere bu dersler ezber ve tekrardan ibaret. Mesela her gün ders çalışırsanız belli bir süre sonra alışkanlık haline gelecek ve ders çalışmayı öğrenmiş olacaksınız gibi. Tabii tarih ve edebiyata ilginiz varsa işiniz çok daha kolay olacaktır.

Motivasyon

Son olarak belirtmek isteriz ki en önemli faktörlerden biri de motivasyon. Kendinizi motive etmek için bir çok sebebiniz olmalı. Hayatınızın dönüm noktası olacak sınav için mutlaka bir hedef belirlemeli ve bu hedefe ulaşmak için kendinizi sürekli motive etmelisiniz. Gelecek için hedefleriniz hayalleriniz sizi inandığınız yola götürmeli. Elbette çalışmak oldukça önemli ama çalışamaya başlarken de kendi hedefleriniz ve hayalleriniz ile yola çıkarsanız emin olun daha çok motive olacak ve başarı için bir adım önde olacaksınız.


👉 Üniversite Ek Tercih Nasıl Yapılır? Ek Tercihi Kimler Yapabilir?

👉 2023 YDT Nasıl Çalışılır? 7 Adımda YDT Çalışma Tavsiyeleri

Bizi Takip Edin: Öğrenci Gazetesi

Yorum gönder